29ste editie 1992 - 2021

Informatiebronnen over COVID-19

Nieuws » Informatiebronnen over COVID-19

Informatiebronnen over COVID-19

13 april 2020

Te midden van alle informatie over lokale, nationale en wereldwijde ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19, onderscheiden enkele organisaties zich door kennis te bundelen die gericht is op de integratieve zorgpraktijken. Graag delen we deze informatiebronnen met u als zorgprofessional in de natuurlijke en integrale zorg.

Het Andrew Weil Center for Integrative Medicine van de Universiteit van Arizona heeft een pagina ontwikkeld die ‘Integratieve benaderingen van COVID-19’ heet. De site publiceert een protocol, verschillende video’s en andere downloads in de kennisoverdracht over natuurlijke zorg in tijden van corona, uitsluitend bestemd voor zorgprofessionals.
integrativemedicine.arizona.edu

De website van de International Society of Orthomoleculair Medicine (ISOM) geeft verschillende webinars weer over orthomoleculaire suppletie. Er is een specialistisch webinar beschikbaar over vitamine C-infusen bij ernstige COVID-19-infecties, gehouden door Paul Anderson, een arts die veel ervaring heeft met deze behandelmethode en in direct contact staat met Chinese artsen die ervaringskennis met hem hebben gedeeld.
isom.ca

Verder heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een aparte website voor zorgprofessionals waarin verschillende cursussen met betrekking tot COVID-19 online te volgen zijn. Deze cursussen zijn echter niet afgestemd op zorgprofessionals in de complementaire en integratieve zorg.
openwho.org/channels/covid-19
www.who.int/novel-coronavirus-2019

Ook van belang voor zorgprofessionals is een vanuit de National Institutes of Health (NIH – PubMed) gecreëerde aparte database met COVID-19-onderzoek, met vrije toegang tot alle onderzoeksgegevens. De database is te bereiken via cord-19.apps.allenai.org
Er zijn al meer dan 10.000 volledige wetenschappelijke artikelen van PubMed met betrekking tot het coronavirus beschikbaar gesteld via de COVID-19 Open Research Dataset (CORD-19). De CORD-19-dataset vertegenwoordigt de meest uitgebreide collectie van literatuur over het coronavirus die tot nu toe beschikbaar is.

Het bericht Informatiebronnen over COVID-19 verscheen eerst op Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg.