31ste editie 1992 - 2024

Bezoekersinformatie

Bezoeker » Bezoekersinformatie

Wat kan een bezoeker verwachten?

Een goede gezondheid is essentieel voor een gelukkig leven. Belangrijk hierin is ook dat de mens een vrije keuze dient te hebben ten aanzien van behandeling, therapie en product. Daarnaast is het een verworven recht dat een vrije meningsuiting over gezondheid en ziekte gerespecteerd wordt. De natuurlijke gezondheid onderscheidt zich van de gangbare opvattingen doordat het rekening houdt met houding, karakter, aanleg, overtuiging, gevoeligheid, voeding en o.a. sociale aspecten; kortom, de lichaamseigen geneeskracht.

Van overtuiging naar wetenschap

Natuurlijke gezondheid is een volstrekt redelijke en respectabele benadering van de gezondheidszorg. Het verwijst naar overtuigingen, concepten, ervaringen, attitudes en wetenschap.

Praktische benadering van geneeskunde

Natuurlijke gezondheid is een natuurlijke praktische benadering van de geneeskunde die veel verder kijkt dan strikte afgesproken wetenschappelijke regels.
Natuurlijke gezondheid heeft niets te maken met magie of new age mystiek. Traditioneel natuurlijke gezondheid gaat over de natuurlijke genezing, therapieën van preventie en een gezonde levensstijl, het eten van natuurlijke whole foods, voedingssupplementen, lichaamsbeweging en o.a. stress management om maar een paar disciplines te noemen.

overtuiging-wetenschap_opt

Kennis maken met vele facetten

Internationaal Therapeut is de enige beurs in Nederland waar iedereen, maar in het bijzonder therapeuten en andere beroepsbeoefenaars in de (para)medische en natuurlijke gezondheidszorg, op een ontspannende en informele wijze kennis kan maken met nagenoeg alle facetten uit de natuurlijke gezondheid. Dit op het niveau van producten, behandelwijze, voorlichting over mogelijkheden, probleemoplossingen, voeding, vitaminen, preparaten, afslanken, beweging, en daarnaast ook over ontspanning, cursussen, spirituele vakanties, literatuur en tal van andere gezondheidsrelaterende producten en diensten e.d.
Via de workshops en lezingen kan men uitgebreid kennis maken met bekende schrijvers en sprekers en zich tegoed doen aan tal van aspecten uit de wereld van gezondheid.

De informele sfeer op de beursvloer bij Internationaal Therapeut draagt zorg voor een “thuisgevoel” van de bezoeker en betekent daardoor een stimulans van optimale communicatie met de zich presenterende bedrijven en organisaties.

bzp_fin_opt