30ste editie 1992 - 2023

Wereld van ZeewierWereld van Zeewier - Stand 322

Iedereen elke dag wat zeewier

Sinds 2011 verkoopt Wereld van Zeewier een breed gamma aan producten (voeding, verzorging en gezondheid) op basis van vooral Europees (Ierland, Frankrijk, Spanje en Nederland) zeewier. Op de therapeutenbeurs introduceert Wereld van Zeewier de Franse zeewier supplementenlijn Amadéite.

Wereld van Zeewier, merknaam van het bedrijf Your Well, is al jarenlang partner van Stichting Zeewierwijzer (www.zeewierwijzer.nl) en ook de laatste jaren met het bedrijf Seaweed Harvest Holland (www.dutchseaweedgroup.com) betrokken bij de teelt van zeewier in de Oosterschelde.

Wieren zijn de meest flexibele, veerkrachtige en vruchtbare plantachtigen op aarde. Ze zijn staat om te overleven op de ruige en turbulente kustlijnen van de meest instabiele omgevingen van onze planeet. Zeewier bevat een overvloed aan gezonde voedingsstoffen. De meeste wieren zijn rijk aan mineralen als calcium, natrium, ijzer en jodium en bevatten sporenelementen. Afhankelijk van de soort, is zeewier een bron van de vitaminen A, C en E en van plantaardige eiwitten.