29ste editie 1992 - 2022

Welkin Kinesiologie

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Welkin Kinesiologie

Welkin Kinesiologie

Kinesiologie, meer dan de spiertest

Zaal Datum Tijdstip
Hoekzaal Zondag 20 november 2022 14:00 - 14:50

Kinesiologie, meer dan de spiertest

Kinesiologie betekent letterlijk ‘leer der beweging’ en wordt vaak in één zin genoemd met de spiertest. Maar kinesiologie is veel meer dan dat. Het is een holistische manier van werken die uitgaat van de verschillende zijden van de gezondheidsdriehoek (Anatomie, Psyche en Fysiologie) en uiteraard wordt daarbij de spiertest gebruikt als tool om zaken uit te testen.

Als opleider van zorgprofessionals leren we onze studenten om de spiertest te gebruiken binnen een consult en deze op de juiste manier te interpreteren door verbanden te leggen tussen de verschillende zijden van de gezondheidsdriehoek. Tijdens de lezing gaan we dieper in op deze holistische manier van werken.

Over de spreker: Annabelle Rijntjes

Annabelle Rijntjes is directielid en één van de hoofddocenten van Welkin Kinesiologie College. Ze geeft vaklessen kinesiologie, marketing en bedrijfsvoering. Haar achtergrond ligt oorspronkelijk binnen de Marketing & Communicatie in het bedrijfsleven.

Nadat ze jaren geleden burn-out raakte en in contact kwam met een kinesioloog volgde zij de opleiding Kinesiologie en werkte ze in haar praktijk met specialisatie burn-out.

Sinds 2018 is zij directielid van Welkin Kinesiologie College en geeft zij les aan studenten van de opleiding Psychosomatisch Kinesioloog én bijscholingscursussen aan therapeuten.