29ste editie 1992 - 2022

Holisan

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Holisan

Holisan

Ayurvedische probiotica voor een gezonde buik

Zaal Datum Tijdstip
Hoekzaal Zondag 20 november 2022 13:00 - 13:50

Ayurvedische probiotica voor een gezonde buik

Hoe jij met Ayurveda je microbioom kunt ondersteunen

Wat neem je mee uit deze lezing:

  • Hoe jij met juiste voeding aan een betere spijsvertering kunt werken
  • Welke rol jouw leefstijl en dagelijkse routine daarin speelt
  • Een paar simpele kruidenmengsels die je microbioom helpen, waar je zo mee aan de slag kunt
  • Inzicht in waarom Ayurveda ‘pro-biotisch’ en niet ‘anti-biotisch’ werkt
  • Informatie over basiscursussen Ayurveda bij Holisan
  • Informatie over een all round diplomacursus Ayurvedische Voeding bij Delight Ayurveda Academy

Jouw buik en jouw spijsvertering staan altijd centraal in Ayurveda. Dat is ‘waar het gebeurt’! Dat is dé plek van de natuurlijke pro-biotica. En Ayurveda geeft goede en heldere richtlijnen op verschillende gebieden, en eenvoudig toe te passen, om dat wat er in jouw buik gebeurt (aan verteringsprocessen) zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Werkt jouw buik goed, dan voel je je beter, heb je meer energie, slaap je beter, ‘poep’ je beter, denk je beter, enzovoorts.

De juiste voeding helpt, maar ook de juiste manier van eten, en van koken. Zo spelen de zes smaken (zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang) daarin een belangrijke rol. Hoe kan jij dat in jouw leven integreren? Deze lezing geeft een aantal inzichten en handvatten om daarmee te starten, gewoon met ‘westers’ eten, want Ayurveda is in die zin universeel. Ayurvedische voeding betekent ‘voeding die een goed microbioom in jouw buik ondersteunt’, bij wijze van spreken ook met ‘zuurkool met spek’.

Ook wat tips in deze lezing over hoe je je leefstijl en dagelijkse routine wat kunt ‘tweaken’ zodat je buik (en het microbioom daarin) daar profijt van kan hebben. En een lijstje van wat kruiden, specerijenmengsels (ook kant en klaar beschikbaar) die kunnen ondersteunen bij een betere spijvertering.

Natuurlijk is een lezing te kort om alles te bespreken: waar kan je verder leren over deze belangrijke materie? Ook dat komt kort aan de orde.

Over de spreker: Coen van der Kroon

Coen van der Kroon is in 1989 afgestudeerd in Klassieke Talen met een scriptie over Griekse hippocratische geneeskunde in vergelijking met oosterse geneeswijzen. Daarna heeft hij zich verdiept in meerdere natuurgeneeswijzen, waaronder ayurveda. Vanaf 1999 heeft hij twee jaren ayurveda gestudeerd aan het gerenommeerde Ayurvedic Institute. Daarnaast is hij in de leer geweest bij andere internationaal bekende ayurveda experts, zoals Dr. David Frawley, Dr. Robert Svoboda, en Dr. Sunil Joshi. In 2005 heeft Coen van der Kroon in Nederland de Academy of Ayurvedic Studies opgericht. Coen van der Kroon heeft de afgelopen jaren meer dan 100 artikelen over ayurveda gepubliceerd, is de auteur van drie boeken over o.a. ayurveda en andere natuurgeneeswijzen.
Coen van der Kroon heeft in 2004 de Academy of Ayurvedic Studies opgericht, en is nu Program Director van Delight Ayurveda Academy, die op Bachelor niveau opleidt tot Ayurveda Practitioner (4 jarige beroepsopleiding).