29ste editie 1992 - 2021

EUROCAM officieel geaccrediteerd door WHO/Europe

Nieuws » EUROCAM officieel geaccrediteerd door WHO/Europe

EUROCAM officieel geaccrediteerd door WHO/Europe

14 oktober 2020

Onlangs is EUROCAM officieel geaccrediteerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De WHO heeft veel aandacht voor CAM. Zo verscheen vorig jaar nog het ‘WHO global report on traditional and complementary medicine 2019’. EUROCAM onderhoudt al jaren betrekkingen met de WHO Regional Committee for Europe, om precies te zijn: met de Traditional, Complementary and Integrative Medicine (TCI) Unit. En nu is de aanvraag voor accreditatie bij WHO/Europe dus gehonoreerd.

EUROCAM is een stichting die Europese koepelorganisaties van patiënten en zorgverleners in de CAM/IM-sector vertegenwoordigt. Als pleitbezorgers van complementaire, alternatieve en integrale geneeskunde zet deze stichting zich in om CAM/IM op Europees niveau zichtbaarder te maken. De officiële positie bij WHO/Europe biedt EUROCAM meer mogelijkheden om CAM/IM op de kaart te zetten ten behoeve van verbetering en behoud van de gezondheid van alle Europeanen.

In de komende editie van VNIG die eind oktober verschijnt, kunt u meer lezen over EUROCAM in een interview met de ‘secretary-general’ en ‘communication advisor’ van stichting EUROCAM: Ton Nicolai en Miranda Ruchtie. Meer informatie: www.cam-europe.eu. U kunt EUROCAM ook volgen op Facebook of u kunt zich abonneren op de nieuwsbrief via hun website. Indien u EUROCAM zou willen steunen dan kunt u dit doen door middel van een donatiebutton op hun website.

Het bericht EUROCAM officieel geaccrediteerd door WHO/Europe verscheen eerst op Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg.