30ste editie 1992 - 2023

Stichting Instituut BlokdijkStichting Instituut Blokdijk - Stand 530

Behandel- en opleidingscentrum matrix-kleurentherapie

Stichting Instituut Blokdijk is een opleidingscentrum voor de Matrix-kleurentherapie en de medische basiskennis. Wij richten ons op de totale genezing van de mens en behandelen diverse klachten.

De Matrix-kleurentherapie is een driejarige opleiding op HBO-niveau. In deze opleiding leert de student de meridianen, de acupunctuurpunten en de reflexzones van rug, hoofd en voeten. Bijkomend leert de student te werken met homeopathische kleuren. In het eerste jaar wordt er veel aandacht besteed aan massage en voedselovergevoeligheidstesten. In het daarop volgende jaar wordt het energetische systeem behandeld en in het laatste jaar de integratie met het reguliere medische denken.

Het uitgangspunt van ons Instituut is dat de student een HBO-werk-en denkniveau heeft. In onze onderwijsfilosofie staat het theoretisch leren voortdurend in wisselwerking met de praktijkvaardigheden. Naast de stage zijn er praktijkavonden waarin de student zelfstandig de patiënt leert te behandelen. Voor de aanvang van het derde leerjaar dient de student de “medische basiskennis” afgerond te hebben. Instituut Blokdijk schept voor haar studenten een prettige leeromgeving, waarin de holistische zienswijze en therapeutische kwaliteiten ontwikkeld kunnen worden.

Deze opleiding is geaccrediteerd bij de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen in de integrale en complementaire gezondheidszorg) en aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze).

Lezing Zaal Datum Tijdstip

Botbreuken en periostbeschadigingen

Willy Blokdijk
Eikenzaal Zaterdag 18 november 2023 12:45 - 13:35

Botbreuken en periostbeschadigingen

Willy Blokdijk
Eikenzaal Zondag 19 november 2023 12:45 - 13:35