30ste editie 1992 - 2023

NL-Lab (New Light Analytics)NL-Lab (New Light Analytics) - Stand nr. volgt

NL-Lab: uw lab voor specialistisch laboratoriumonderzoek!

NL-Lab is een medisch onderzoekslaboratorium dat gericht is op de mens en zijn gezondheid. Onze missie is het leveren van betrouwbare medische diagnostiek voor de beste zorg. Wij werken samen met behandelaren (artsen, therapeuten, (natuur)diëtisten) door heel Nederland en daarbuiten. Ons uitgebreide diagnostisch portfolio is gericht op onderzoek naar chronische ziektebeelden en het darmmicrobioom. Tijdens de Internationaal Therapeut beurs maken wij graag kennis en leggen we uit hoe u gebruik kunt maken van NL-Lab.

Chronische ziektebeelden
NL-Lab is gespecialiseerd in het opsporen van intracellulaire ziekteverwekkers die aan de basis staan van chronische ziektes (o.a. op het gebied van tekenbeetziekten, gastro-enterologie, zoönosen en reumatologie). Detectie van deze ‘ondergedoken’ bacteriën is in het verleden zeer lastig gebleken. NL-Lab heeft op basis van een gepatenteerde technologie een geheel nieuwe methode ontwikkeld om bacteriën, zoals de Borrelia bacterie (ziekte van Lyme), aan te tonen in het bloed.

Het wordt steeds duidelijker dat infectieziekten zoals door teken overgedragen ziekten het leven ernstig kunnen beïnvloeden. Zonder effectieve diagnose en behandeling kunnen de symptomen verergeren en overgaan in ernstige en zelfs levensbedreigende gezondheidsproblemen. Wanneer de oorzaak of een manier om beter te worden niet gevonden kan worden, kan dit grote invloed hebben op de kwaliteit van leven. NL-Lab heeft als missie om de allerbeste testen aan te bieden die de meest uitgebreide en nauwkeurige resultaten opleveren. Hiermee kan de behandelaar het juiste behandelplan opstellen om de gezondheid en kwaliteit van leven voor de patiënt te herstellen.

Darmmicrobioom
Uniek aan het darmmicrobioom programma van NL-Lab is dat álle levende micro-organismen in het darmmicrobioom worden gemeten. Met onze methode geven we naast volledig inzicht in de samenstelling ook inzicht in de groep bacteriën die niet binnen de geanalyseerde bacteriegroepen vallen. We meten dus ook de organismen die met andere detectiemethodes gemist worden. Dit geeft een eerlijk en duidelijk beeld van de dekkingsgraad van de methode en draagt bij aan de voorspellende waarde van het darmmicrobioom onderzoek.

Ons team
NL-Lab heeft een ervaren wetenschappelijk team met een gevarieerde achtergrond, waaronder moleculaire en medische microbiologie en analytische softwareontwikkeling. NL-Lab werkt daarnaast samen met experts op het gebied van moderne biomoleculaire analyses.

Lezing Zaal Datum Tijdstip

Krijg meer inzicht in de darmflora en therapie-effecten

dr. G.J. (Gijs) Jansen
Elzenzaal Saturday 19 November 2022 14:45 - 15:35

Krijg meer inzicht in de darmflora en therapie-effecten

dr. G.J. (Gijs) Jansen
Elzenzaal Sunday 20 November 2022 14:45 - 15:35