31ste editie 1992 - 2024

Nederlandse Beroepsvereniging van HypnotherapeutenNederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten - Stand nr. volgt

Hypnotherapie als methode en instrument

De NBVH is dé landelijke beroepsvereniging van professionele hypnotherapeuten. Ook voor therapeuten in opleiding! De Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten verwelkomt je graag als afgestudeerd therapeut, maar ook als je nog met je opleiding bezig bent.

Er zijn wellicht momenten in je leven dat je iets wilt veranderen. Mogelijk een beter overzicht nodig hebt, of wilt loskomen uit een bepaalde situatie. Misschien zie je het totaal niet meer zitten, of ben je helemaal vastgelopen. Dan is het belangrijk dat je bij iemand terecht kunt die met jou op zoek gaat naar een oplossing die bij je past in een veilige setting. Er zijn veel mogelijkheden in deze therapie. Lichamelijke klachten, allerlei zorgen en problemen, en als dingen niet meer gaan. Dat kan zijn op het werk, of in de relatie, of gewoon als je niet lekker in je vel zit.

De NBVH streeft naar een wereld waarin mensen zich beter gaan voelen door in contact te komen met hun onbewuste mechanismen. De NBVH gelooft in hypnotherapie als methode en instrument bij psychosociale begeleiding en stimuleert daarmee het zelf invloed hebben op deze mechanismen. Hiervoor is een krachtige en inspirerende omgeving nodig van professionele hypnotherapeuten die dit uitdragen en realiseren.

Hypnose en hypnotherapie worden niet alleen door hypnotherapeuten toegepast. Ook medisch specialisten zoals chirurgen, anesthesisten, radiologen, artsen en tandartsen maken er gebruik van. In de geestelijke gezondheidszorg maken psychiaters, psychologen en psychotherapeuten met regelmaat gebruik van hypnose.

Hypno­therapeuten werken indien nodig of gewenst samen met artsen. Hypnotherapeuten zijn opgeleid voor en gespecialiseerd in het werken met therapeutische hypnose. Om die reden doen artsen met regelmaat een beroep op hen. De NBVH juicht deze werkwijze toe.