31ste editie 1992 - 2024

Maison de TortueMaison de Tortue - Stand nr. volgt

Spirituele retraites in Frankrijk

Maison de Tortue biedt jaarlijks diverse spirituele retraites in het pittoreske dorpje Leucamp, in het Franse departement Cantal in de regio Auvergne-Rhône-Alpes.
In 2024 staan de retraites van Wild Hearts op het programma:

Wild Hearts – The Source
Gedurende deze 9-daagse retraite gaan we op zoek naar wie en wat we zijn, zowel in het alledaagse leven als in onze onsterfelijke ziel. Op deze wijze komen we in contact met de Bron van het Zelf. We leren wat onze zielsmissie is tijdens ons leven. We maken contact met onze zielskracht die door ons wilde hart stroomt. Hiermee leren we, in verbinding met ons oorspronkelijke zelf, in onze kracht te staan en onze plek in de wereld te vinden.
Tijdens Wild Hearts – The Source neem je een duik in de diepten van je eigen wezen door middel van magische rituelen, verhelderende oefeningen, meditaties en speelse creativiteit. Je kunt groei en healing op de diepste lagen van je persoonlijke ontwikkeling verwachten.

Wild Hearts – The Divine Feminine
Deze 9-daagse retraite is exclusief voor vrouwen. In een zachte, liefdevolle bedding ga je aan de slag met het heilige vrouwelijke in jezelf. Je leert je wilde vrouwenhart kennen en alle wensen en verlangens die daarbij horen. In deze veilige, warme cirkel zal er ook gewerkt worden aan het healen van trauma op de vrouwelijke voorouderlijn. Hierbij hoort ook het ontvangen van kennis en vaardigheden van wijze, geheelde voormoeders. Bovendien doorbreek je de blokkades die de godin in jou in de weg staan zich te manifesteren.
Dit is een zachte retraite met een krachtig effect. Het is vol van magische rituelen met water en vuur, ademwerk, baarmoedermedicijn, diepgaande meditaties en wilde vieringen.

Wild Hearts – Vision Quest
Dit is een 10-daagse retraite. In de eerste dagen word je door middel van rituelen, ademwerk en meditaties voorbereid op de 4-daagse Vision Quest. Gedurende de Vision Quest verblijf je alleen in de vrije natuur en heb je alle gelegenheid om in verbinding met de natuur je eigen diepten te verkennen. Tijdens deze 4 dagen is er begeleiding in de vorm van coaching wanneer gewenst en rituelen om de diepte van de Quest te vergroten.
Na de 4-daagse Vision Quest wordt je met zorg opgevangen in de wereld en krijg je alle tijd om te landen.
Dit is een heel intense retraite, bedoeld voor degenen die echt de diepte in willen.

Sanne Boersma en Marcel Harkes begeleiden je tijdens deze retraites. We houden de groepen bewust klein om iedereen de aandacht te kunnen geven die nodig is op dat moment.
We zien je graag langskomen op onze stand!