30ste editie 1992 - 2023

Key HealthKey Health - Stand 342

Wij helpen behandelexperts snel pijn verminderen
en herstel activeren met bio adaptieve techniek

De bio adaptieve therapie is een biofeedback gestuurde methode, gericht op het lichaam. De toepassingen vinden plaats met de tools van de keyserie, gemaakt door Keytec GmbH en hebben zich al vele jaren bewezen in rehabilitatie, revalidatie, sport, lichaamswerk en natuurgeneeskunde, evenals voor zelfzorg en cosmetische toepassing.

Key Health presenteert op de beurs de verschillende key-producten, zoals physiokey, sanakey, dermakey èn de nieuwe medkey; allen snelle, mobiele en slimme sleutels naar het lichaam(sbrein).

De keyserie staat voor hoogwaardige medische producten voor klinieken, artsen, natuurgeneeskundigen, therapeuten, lichaamswerkers, zelfzorg en huidverzorging.

Het werkingsmechanisme van de bio adaptieve/key therapie is via de huid-zenuwstelsel-brein connecties. Dit stelt je in staat om door middel van een ‘dialoog’ in microseconden snel te scannen, te behandelen en het herstelvermogen in beweging te zetten door huidweerstand metingen in real time en gelijktijdige aanpassing aan de autonome reacties van het lichaam. De behandeling is niet invasief en de behandeltijd is enkele minuten tot maximaal een uur. In de meeste gevallen wordt de behandeling uitgevoerd terwijl ‘de key’ over de huid wordt bewogen: de Bioregulation modus. De top modellen van de keyserie hebben ook een Diagnostic modus (physiokey en medkey), waarmee de beste behandelplaatsen gevonden worden op basis van realtime numerieke waarden.

Het doel van de bio adaptieve therapie is vermindering van acute en chronische pijn, verbetering van de circulatie en functieverbetering. Enkele van de bekendste toepassingsgebieden:

  • pijn gerelateerde klachten, acute en chronische pijn
  • beweegapparaat gerelateerde inzet, bij blessures, spier en bindweefsel verstoringen en (storende) littekens
  • het neuro fasciale systeem, klachten met stress gerelateerde oorzaken of herstel belemmering door stress
  • orgaan functie verbetering

Veel meer informatie over de Keyproducten, praktijktoepassingen en opleidingen is te vinden op de website van Key Health.