29ste editie 1992 - 2020

Academie voor Klassieke Homeopathie


Academie voor Klassieke Homeopathie - Stand 316

De mens is meer dan alleen een lichaam

De Academie voor Klassieke Homeopathie is een beroepsopleiding die opleidt tot klassiek homeopaat.

Door de toenemende vraag om therapeuten op te leiden die elders al een medische én therapeutische scholing hebben gehad, bieden we vanaf januari 2020 ook een verkorte opleiding Klassieke Homeopathie aan. 

Het is onze visie dat, om een goede therapeut te zijn, het noodzakelijk is dat je een gedegen kennis hebt van de mens in de breedste zin van het woord. Daarom scholen we je niet alleen in psychologie en uiteraard de homeopathievakken, maar ook in het onbevooroordeeld waarnemen, het ontdekken en leren vermijden van je eigen aannames en oordelen. Door de zorgvuldige therapeutische scholing kun je beter het onderscheid maken tussen wat van jou en wat van de patiënt is.

De mens is meer dan alleen een lichaam. Ons bewustzijn en gevoelsleven spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. In onze opleiding leren we je de samenhang te zien, maar ook de invloed van het denken en voelen op ons lichaam en vice versa.

Die samenhang is inherent aan de homeopathie, maar door de manier waarop we je leren waarnemen én de manier waarop we je Materia Medica (geneesmiddelenleer) leren, ga je begrijpen waarom een homeopathisch middel past bij bepaalde lichamelijke klachten en/of de manier waarop iemand denkt of voelt. Daarmee word je een therapeut die succesvol bijdraagt aan het genezings- en ontwikkelingsproces van je patiënten.

Wat ons als homeopathie opleiding uniek maakt is het door ons ontwikkelde analysesysteem dat je helpt tijdens je studie én in de praktijk om tot een zorgvuldig en accuraat homeopathisch voorschrift te komen. Dat systeem leren we je tijdens de opleiding waardoor je exact weet wat je doet en waarom.

Nieuwsgierig? Kom kennismaken op de beurs op stand 316. Ook bent u welkom op de Open Lesdag vrijdag 29 november op onze leslocatie in Zwolle.

Wilt u op de hoogte blijven van de opleiding, cursussen en open dagen, schrijft u zich dan in op onze nieuwsbrief.

Informatie: https://www.academievoorklassiekehomeopathie.nl/verkorte_opleiding/

nl_NLDutch
nl_NLDutch