31ste editie 1992 - 2024

Academie Energetische GeneeskundeAcademie Energetische Geneeskunde - Stand 142

Opleidingen, bij- en nascholingen energetische behandelvormen

Energetische geneeskunde is een verzamelnaam voor een groot aantal behandelvormen. Denk aan energetische therapieën, zoals Reiki, Healing Touch, Therapeutic Touch, maar ook acupunctuur, shiatsu en yoga. Dit tot de verbeelding sprekende vakgebied krijgt steeds meer handen en voeten met onderzoek en goed onderbouwd onderwijs. De Academie Energetische Geneeskunde heeft er haar specialiteit van gemaakt.

Welke opleidingen kun je bij ons volgen?

Op het moment van schrijven bieden we twee vakopleidingen in een energetische behandelvorm, namelijk:

  • Energetische heelkunde (Haarlem)
  • Healing Touch Practitioner (Utrecht, Rijswijk, Siddeburen e.a.)

Daarnaast bieden we twee specialisaties die je als therapeut kunt volgen na afronding van je opleiding:

  • Energetisch traumatherapeut (Utrecht, Groningen e.a.)
  • Complementair ondersteuner psychose en spiritualiteit (Utrecht, Groningen e.a.)

Tot slot hebben we een reeks bij- en nascholingen op verschillende gebieden, waaronder de basiscursus Drie Dagen Duiken in de Energetische Geneeskunde, online lessenseries over diverse onderwerpen, en, het noemen waard, een webinarserie om te leren hoe je als energetisch behandelaar een goede case-report schrijft.

Onderzoek en onderwijs
De Academie Energetische Geneeskunde staat voor kwaliteit. Ze gelooft dat onderwijs gestoeld mag zijn op inspiratie en traditie, maar dat een gedegen fundament in onderzoek belangrijk is. Dat onderzoek moet dan wel rekening houden met de geleefde ervaringen van cliënten en therapeuten. Daarom zijn case-reports erg belangrijk en wil de Academie therapeuten helpen om die te schrijven. Er is geen betere manier om je ervaringen te delen met collega-therapeuten, regulier zorgverleners, cliënten, maar ook beleidsmakers en verzekeraars.

De Academie Energetische Geneeskunde volgt onderzoeksactiviteiten binnen het eigen vakgebied en aanverwante vakgebieden en stelt cursussen samen rondom de onderzoeksresultaten. Daarnaast ontwikkelt de Academie Energetische Geneeskunde cursussen over onderzoeksvaardigheden voor onderzoekers die zich willen bezighouden met complementaire behandelwijzen.

Wie kan bij de academie terecht?
De Academie Energetische Geneeskunde is er voor iedereen die geïnteresseerd is in energie en op zoek is naar een breed cursusaanbod met een goede fundering, onder begeleiding van bevlogen docenten. Het onderwijs wordt gegeven op HBO+ niveau (zelfs onze Reiki cursus), maar is voor iedereen goed te volgen. Voor sommige cursussen moet je al therapeut zijn, andere staan voor iedereen open. Regulier zorgverleners vinden bij de Academie Energetische Geneeskunde cursussen die inzicht verschaffen in het theoretisch kader van energetische geneeskunde. Daarnaast zijn zij welkom bij diverse cursussen om energie zelf te ervaren.

Meer weten? Neem vooral een kijkje op onze website. Je vindt er niet alleen ons onderwijsaanbod, maar ook blogs, filmpjes, meditaties en nog veel meer!

Neem ook deel aan onze LinkedIn groep over Energetische Geneeskunde. Een gezamenlijk initiatief met Stichting Expertise Centrum Energetische Geneeskunde. Van alle inkomsten die de Academie Energetische Geneeskunde ontvangt, gaat een deel naar onderzoek dat wordt uitgevoerd door de onderzoekers van deze stichting.