30ste editie 1992 - 2023

MIR-MethodeMIR-Methode - Stand 438

MIR-Methode: zelfheling in een handomdr-aai!

De MIR-Methode is een bijzondere zelfhelingsmethode: het is ontstaan in de praktijk en het is volledig zelfstandig uit te voeren. Het geeft heling voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid en zelfs voor je levenspad. Je gebruikt het zonder enig hulpmiddel en kunt het aan anderen doorgeven. Mireille Mettes geeft de methode als geschenk aan de mensheid opdat het zal bijdragen aan: “een fijnere wereld, waarin we in harmonie en vrijheid met elkaar kunnen samenleven.”

De MIR-Methode is eenvoudig te doen, kost je niets en heeft z’n effect al bewezen.
Zie voor resultaatverhalen de website www.mirmethode.nl. Bekijk daar de instructievideo en begin meteen.

Mireille geeft op beide dagen een lezing in de Wilgenzaal.


Hoe zou het zijn als je zelf je lichaam zou kunnen helen? Dat als je oud verdriet in je draagt, je dat los laat? Dat als je huidklachten hebt, hoofdpijnen of slapeloosheid, dat je zou gaan begrijpen hoe dat komt en dat je het zelf kunt aanpakken?

In 2009 opende Mireille Mettes haar praktijk voor allergieën, ‘Allergie vrij’. Gaandeweg de weken kwamen er steeds meer nieuwe cliënten die haar aanwijzingen gaven. Ze begreep dat er snellere manieren waren om mensen van klachten af te helpen. Ze volgde de aanwijzingen van haar cliënten, haar intuïtie, haar medische basiskennis en testte alles na met behulp van spiertesten. Daarmee kon ze contact leggen met haar onderbewuste om te controleren of het klopte wat ze had ontdekt.

Na zes maanden speuren, experimenteren en vallen en opstaan met haar cliënten was de MIR-Methode ontstaan; een eenvoudige methode die ieder mens zelf kan doen in de eigen vertrouwde omgeving. Mireille besefte: ‘Als dit waar is, dat iedereen zichzelf kan helen met deze methode, wie ben ik dan om dit voor mezelf te houden?’ Ze nam een instructievideo op, zette die op internet en sloot haar praktijk.

Hoe werkt de MIR-Methode?
De methode doe je 2 keer per dag en duurt hooguit 2 minuten. Je aait met je ene hand over de rug van je andere hand om je bewuste denken gerust te stellen. Tegelijkertijd spreek je 9 opdrachten 3 keer hardop uit. Deze 9 stappen zetten samen jouw onderbewuste aan tot actie: loslaten, aanvullen, in evenwicht brengen, etc. Deze 9 opdrachten zijn:

1. Zuurgraad optimaliseren.
2. Detox alle toxische belasting.
3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen.
4. Meridianen zuiveren.
5. Alle tekorten aanvullen.
6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen.
7. Basisbehoeften aanvullen.
8. Chakra’s en aura optimaliseren.
9. Missie verduidelijken.

Beginklachten
Wanneer je begint met de MIR-Methode kan het zijn dat je ‘beginklachten’ krijgt. Je lichaam kan gaan ontgiften via geurende transpiratie, diarree, huiduitslag, etc. Dat is een reden tot blijdschap (hoewel het natuurlijk onaangenaam is), want het lichaam reageert op de methode en is aan het werk. Soms krijgen mensen ook huilbuien: onverwerkt verdriet wat vrij komt. Het zijn prachtige opschoningsprocessen en het is mooi als mensen die kunnen omarmen en er de tijd en rust voor nemen. Om jezelf te begeleiden zijn er begeleidingsmailtjes waar je je voor kunt aanmelden. Je ontvangt dan zes weken lang elke dag een kort mailtje in je inbox, waarin wordt uitgelegd wat je kunt verwachten door het doen van de MIR-Methode.

Puzzelstukken in elkaar
De MIR-Methode zit zo in elkaar dat het alle gebieden van je lichaam en onderbewuste bereikt. Het zenuwstelsel wordt bijvoorbeeld bereikt via stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’, doordat het zenuwstelsel en het hormoonstelsel in het hoofd (bij de hypothalamus) een elkaar gelinkt zijn. Verandert je hormoonstelsel, dan reageert het zenuwstelsel daar vanzelf op. Mireille ontdekte bijvoorbeeld ook dat ontgiften van het lichaam (stap 2) alleen kan wanneer de zuurgraad op orde is (stap 1), maar dat de zuurgraad alleen verbetert wanneer de verwevenheid van de cliënt met vader losser wordt (stap 3) en de cliënt meer het eigen levenspad loopt (stap 9. Missie verduidelijken). Na uitvoerig uittesten en uitproberen op haar cliënten, veranderden de 9 stappen niet meer en wist Mireille dat de methode voltooid was. In de veertien jaar dat de MIR-Methode nu bestaat, zijn de 9 stappen niet meer veranderd.

Missie van Mireille
De naam van de MIR-Methode is een afkorting van het woord ‘Miracle’, omdat er soms echt wonderen mee gebeuren. Het werd ‘Mir’. Dat was ooit ook de naam van het Russische ruimtestation, de Мир, wat zowel ‘Wereld’ als ‘Vrede’ betekent. Toen Mireille haar eerste boek over de MIR-Methode schreef, typte ze als vanzelf:

Dit boek draag ik op aan iedereen die zich, bewust of onbewust, inzet voor een fijnere wereld waarin we in harmonie en vrijheid met elkaar kunnen samenleven.

Ze zag dat als miljarden mensen de MIR-Methode zouden gaan doen, ze zichzelf helen, waardoor hun bewustwording toeneemt en vrede in de wereld mogelijk is! Inmiddels is de website van de MIR-Methode beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Spaans en zijn er, naar schatting, meer dan 500.000 mensen wereldwijd die de MIR-Methode doen en het blijft van mens tot mens verspreiden.

Resultaten
Mensen die de MIR-Methode doen, melden allerlei resultaten, zoals bijvoorbeeld:
– geen hoofdpijn meer.
– menstruatiepijn stukken minder.
– slaapproblemen zijn verbeterd (zelfs 1 melding dat apneu weg is).
– allerlei huidklachten die weg zijn.
– darmklachten die over gaan.
– weer zin in vrijen, erectiestoornis weg.
– allergieën weg.
– meer zelfvertrouwen.
– beter keuzes kunnen maken over het eigen levenspad.
Blijkbaar heeft het stimuleren van het eigen onderbewuste om zichzelf te helen, tot gevolg dat lichamelijk klachten verminderen en verdwijnen.

Dieren en kinderen
De MIR-Methode is prima in te zetten bij dieren. Daarover staat informatie op de website bij de ‘Veel gestelde vragen’. Het is goed dat eerst te lezen omdat klachten bij dieren ook van de mens vandaan kunnen komen.
Hetzelfde geldt voor kinderen: doe eerst zelf de MIR-Methode en kijk dan of er verandering bij je kind te merken is, want kinderen dragen vaak de onverwerkte pijnen van hun ouders, uit loyaliteit en liefde.

Boeken
In het ‘Handboek van de MIR-Methode’ lees je uitleg over hoe de 9 stappen in elkaar zitten (zowel op papier als digitaal te verkrijgen).
‘Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?’ is het boek over stap 9: Missie verduidelijken. Daarin worden 20 missies beschreven waarin je je kunt herkennen, zodat je beter weet wat bij je past.

Be the MIRror-website
Om meer technieken te kunnen delen, zoals een EHBO, het aanpakken van bijwerkingen van medicijnen of het behandelen van virussen en bacteriën, is de Be the MIRror-ledenwebsite opgezet. Voor een bijdrage per maand krijg je toegang tot meer dan 100 video’s en webinars van Mireille waarmee je kunt leren hoe het lichaam werkt en hoe je klachten met de MIR-Methode kunt oplossen.

Webinars voor extra zelfheling
Mireille geeft om de week op vrijdagavond een webinar waar je vrij aan kunt deelnemen. Aanmelden hoeft niet. De webinars worden in de nieuwsbrief aangekondigd. Door mee te doen met het webinar, versnel je je zelfheling, doordat je met een grote groep mensen samen de MIR-Methode doet. Dat werkt extra krachtig en het heeft bovendien positieve invloed op de hele mensheid.

Websites
Nederlands: www.mirmethode.nl
Engels: www.mirmethod.com
Duits: www.mirmethode.de
Frans: methodemir.fr
Spaans: metodomir.es
Be the MIRror-ledenwebsite: www.bethemirror.nl

Lezing Zaal Datum Tijdstip

MIR-Methode, zelfheling in een handomdraai

Mireille Mettes
Wilgenzaal Zaterdag 18 november 2023 14:00 - 14:50

MIR-Methode, zelfheling in een handomdraai

Mireille Mettes
Wilgenzaal Zondag 19 november 2023 14:00 - 14:50