28ste editie 1992 - 2019

Instituut voor Preventie en Gezondheid & Netl

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Instituut voor Preventie en Gezondheid & Netl

Instituut voor Preventie en Gezondheid & Netl

Blue Zone NL en Leefstijlgeneeskunde

Zaal Datum Tijdstip
Hoekzaal Zaterdag 17 november 2018 14:00 - 14:50
Hoekzaal Zondag 18 november 2018 14:00 - 14:50

Blue Zone NL en Leefstijlgeneeskunde

In ons land heeft niet iedereen het even goed. Miljoenen mensen worstelen met hun werk, inkomen, schulden, huisvesting en gezondheid. Het verschil in gezonde levensverwachting tussen arm en rijk is in ons land gemiddeld 15 jaar. Neem daarbij het feit dat de zorgkosten in 2040 uitkomen op 174 miljard, dan weet je dat het anders moet!

Bob Crebas, bekend als de oprichter van Marktplaats, laat zien hoe we de succesfactoren van Blue Zones (de locaties waar mensen gezond en  bovengemiddeld oud worden) kunnen gebruiken in Nederland en wat we ervan kunnen leren.

Arbo en Leefstijlarts Prem Heera ondersteunt deze presentatie en laat zien vanuit het perspectief van de Blue Zones wat de voorwaarden zijn voor gezonde en gelukkige werknemers in bedrijven.

Voorbeeld leefstijlprogramma zoals Pioppi dieet
Ook zal Prem voorbeelden aanhalen uit het leefstijlprogramma zoals het Pioppi dieet. In het kleine Italiaanse dorp Pioppi leven de mensen eenvoudig, maar ook lang en gezond. Er is geen sportschool, geen supermarkt. Het eten is er verrukkelijk en ze genieten elke avond van een glas wijn. Hierop is de Pioppi-levensstijl gebaseerd. Je hoeft geen ‘nee’ te zeggen tegen lekker eten en je hoeft er ook geen uren voor te sporten. In drie weken zal het Pioppi-dieet je helpen om simpele, haalbare en blijvende veranderingen door te voeren in je eet-, slaap- en beweegpatroon.

Verdienmodellen therapeuten
Ook worden de laatste inzichten gegeven van de innoverende zorgprojecten in Nederland (Keer Diabetes2 Om) en de leefstijlcoach in de basisverzekering vanaf 2019 alsmede welke scholing en verdienmodellen er allemaal zijn voor de therapeut.

Bob Crebas en Prem Heera zijn beiden overtuigd van Blue Zone NL, “Het land van goed naar beter”, zoals beschreven in het boek van Bob Crebas en willen concreet bijdragen aan het debat van de gezonde toekomst van Nederland.

Over de sprekers: Bob Crébas & Prem Heera

Bob Crébas
Vanuit zijn achtergrond als werkloze bijstandtrekker, werknemer, ondernemer en voormalig eigenaar van marktplaats.nl en vervolgens miljonair is Bob Crébas o.a. een ongebonden en onbevangen schrijver geworden. Hij wil bijdragen aan het debat over de toekomst van ons land en een alternatief helpen formuleren tegen nationalisme. “Te veel burgers vallen buiten de boot en tegen de tijdgeest in bepleit hij een zorgzame actieve overheid”, zo zegt hij.

Prem Heera
Als Arbo/Keuringsarts bij een grote arbodienst ziet Prem Heera de uitdagingen rondom de chronische en zieke medewerker. Sinds begin dit jaar vertegenwoordigt hij namens IVPG & Huisartsenservice 650 huisartsenpraktijken en houdt zich bezig met implementatie van innoverende zorg. Als oud-projectmanager voor diverse zorgboulevards in Nederland en lid van verschillende (zorg)denktanks volgt hij de actuele ontwikkelingen in de (commerciële) zorg en probeert hierin een verbindende en dienende factor in te zijn.