29ste editie 1992 - 2022

Total Health Academy


Total Health Academy

Hét opleidingsinstituut voor Voetreflexologie, Lichaamsmassage, Acupunctuur, Kruiden- en Voedingsleer met de nadruk op praktijk en mede gebaseerd op de Traditionele Chinese geneeskunde.
Volg gratis een kennismakingsworkshop op een van onze locaties!

Total Health Online Academy

Online bijscholen? Volg dan een van onze cursussen, bijscholingen en webinars online met een tal van onderwerpen zoals: magnesium consultant, hielspoor, medische basiskennis en nog veel meer.

VoetreflexPlus massage geeft een direct contact met gehele mens, lichamelijk, geestelijk en spiritueel. De combinatie van authentieke Chinese en Westerse voetreflexmassages, energetische massages en oor-, been- en handreflexmassages geeft je ongekende behandelmogelijkheden voor een snel resultaat.

Chinli®-Tuina: In deze uitgebreide opleiding leer je naast de eeuwenoude Chinese lichaamsmassage- en manipulatietechnieken, ook nog de aanvullende therapieën Guasha, Cupping en Moxa.

ChinHerbs®: Deze opleiding kruidengeneeskunde is uniek in Nederland! Westerse kruiden worden vanuit een Chinese visie bekeken. Je leert kruiden uit de berm, het weiland of bij je thuis kennen en op een praktische wijze toe te passen in onder andere theeën, pakkingen en tincturen.

Chinfood®: Waarom zijn Chinezen gemiddeld slanker en gezonder dan Europeanen en Amerikanen? De juiste voeding houdt hun lichaam en geest gezond en fit. Chinfood® is gebaseerd op de Vijf Elementen Voedingsleer waarbij je op een simpele, direct toe te passen manier je eigen gezondheid én die van je cliënten bevordert en behoudt.

Acupunctuur: Vanaf de eerste dag wordt praktijk en theorie gecombineerd. Je leert direct de acupunctuurpunten te lokaliseren en met naalden te werken. Ook leer je de aanvullende therapieën Moxa, Guasha, en Cupping toe te passen.

Medische Basiskennis: Nu ook online te volgen!

Cursussen en bijscholingen: Master cursus OncoReflex®: in 8 lesdagen alle ins en outs over oncologie en VoetreflexPlus. Cursus Holistisch Beauty masseur: in 8 cursussen werken aan schoonheid van binnen én van buiten.

Diverse Cursussen en bijscholingen zoals: Voetreflex – Lichaamsmassages – Bijscholing Medische Basiskennis – Diagnostiek – Voeding & Kruiden – Zelfontwikkeling – Praktische natuurgeneeskunde – Craniosacraal-Plus  en Craniosacraal-VoetreflexPlus™.

Klassikaal en/of Online

Investeer in jouw toekomst en de gezondheid van jezelf en je medemens met een van onze erkende opleidingen of cursussen op locatie of online.

Vind je het fijn om op een ontspannen en prettige wijze de kwaliteit van leven, de vitaliteit en het geluksgevoel van jezelf en je cliënt te verhogen? Dan spreekt ons aanbod je vast aan. Al onze lessen zijn praktisch en holistisch van opzet en direct toepasbaar in de praktijk. Daardoor kun je direct iets betekenen voor de mensen in je directe omgeving.

Maatwerk
We zijn flexibel en denken graag met je mee. Kun je een keer geen klassikale les volgen en wil je de les online meevolgen of wil je de les op een andere locatie volgen? Wil je in de online opleiding Medische Basiskennis af en toe een klassikale les volgen? Dan is dat allemaal mogelijk.

Wil je een opleiding op maat, afgestemd op jouw behoefte? Ook dan zoeken we samen met jou naar de beste mogelijkheid.

Total Health Online Academy (NIEUW)
Dé manier om vanuit elke plek op de door jouw gekozen tijd een cursus te volgen.

Wat hebben we allemaal online?

 • Magnesium consulent
 • Hielspoor
 • Diverse webinars voor een gezonde toekomst
 • Bijscholingen voor de Medische Basiskennis (online op een vastgestelde lesdag)

Praktijkgerichte klassikale opleidingen:

 • Acupunctuur – Met in de basisvakopleiding in de 1ste les al praktijk
 • Chinli®-Tuina – Chinese lichaamsmassage
 • ChinHerbs® – Westerse kruiden bekeken vanuit de Chinese filosofie
 • VoetreflexPlus – Combinatie van Chinese & Westerse massagetechnieken
 • Chinfood® – Vijf Elementen Voedingsleer
 • Medische Basiskennis – CPION erkenning voor 50 EC’s (Klassikaal en Online)

Cursussen bij- en nascholingen:
Keuze uit meer dan 50 één of meerdaagse geaccrediteerde workshops in de categorieën:
VoetreflexPlus, Lichaamsmassage, Craniosacraal-Plus, Medische Basiskennis, Acupunctuur, Praktische Natuurgeneeskunde en Diagnostiek. Meer informatie: www.totalhealth.euTotal Health Academy

Hét opleidingsinstituut voor Voetreflexologie, Lichaamsmassage, Acupunctuur, Kruiden- en Voedingsleer met de nadruk op praktijk en mede gebaseerd op de Traditionele Chinese geneeskunde.

Volg gratis een kennismakingsworkshop op een van onze locaties!

Locaties van Total Health Academy: klik hier

 • Wilt u gebruik maken van de aanbieding? Vul onderstaande gegevens in.
  U ontvangt dan een e-mail van de aanbieder.