29ste editie 1992 - 2022

Soria Bel


Eigen biologische plantages voor productie van hoogwaardige plantenpreparaten

Soria Bel bezit honderden hectaren biologische plantages in het hooggebergte van de provincie Soria, in Spanje. Dit gebied, op 1200 m hoogte, is pollutievrij en is een van de minst bevolkte regio’s van West-Europa. Het is omringd door 5000 km² dennenbossen en daaropvolgend nog eens bergketens, die dit uniek micro-ecosysteem bechermen tegen vervuilende invloeden van buitenaf. Het harde bergklimaat en de korte levenscyclus van de plant zorgen ervoor dat de planten een grote concentratie aan actieve stoffen bevatten. Dit draagt dan ook bij tot een betere kwaliteit van de grondstoffen, die wij gebruiken in onze producten.

Alle producten worden geanalyseerd en gestandaardiseerd zodat de gebruiker steeds weet wat hij dagelijks voor zijn gezondheid inneemt. Ieder lot wordt streng gecontroleerd op organische en anorganische pesticiden (o.a. PCB’s), bacteriële contaminatie, zware metalen en radioactiviteit. Soria Bel bezit één van de meest toonaangevende onderzoekslaboratoria op planten in Europa en bepaalt van elk eindproduct de effectieve dagelijkse dosis (EDD).

Soria Bel gebruikt eigen biologisch geteelde gewassen als grondstof voor haar producten.

Soria Bel gebruikt de planten en groenten van haar eigen biologische plantages voor de productie van een groot gamma hoogwaardige plantenpreparaten.