29ste editie 1992 - 2022

Pure by Dunde


Huidverzorging met natuurlijke cosmetica op basis van pure ingrediënten

Pure by Dunde biedt huidverzorging met natuurlijke, zelfgemaakte cosmetica op basis van pure ingrediënten. Eigenaresse Döndü Mens-Yilmaz zegt zelf daarover: “Hiervoor put ik uit de kennis die ik in mijn jeugd heb opgedaan in Turkije, maar ook uit wat ik heb geleerd tijdens vele opleidingen, cursussen en mijn eigen praktijk in Nederland. Beide bronnen voeden en inspireren mij. Op het gebied van duurzaamheid en zuiverheid wil ik geen concessies doen.”

Ingrediënten uit de natuur
In haar jeugd in Turkije was het heel normaal om schoonheidsproducten te maken met ingrediënten uit de natuur en uit eigen keuken. Kennis hierover werd van vrouw tot vrouw overgedragen en Döndü was op dit gebied een geïnteresseerde leerling.

Huidverbetering bieden op natuurlijke manier
Later, toen zij in Nederland diverse opleidingen volgde en haar eigen praktijk als schoonheidsspecialist begon, maakte zij kennis met een scala aan reguliere schoonheidsproducten. Ook leerde zij steeds meer met de werking van specifieke stoffen op bepaalde huidtypen. Zij schoolde zichzelf steeds verder en haar klantenkring breidde gestaag uit. Regelmatig zag zij mensen in haar praktijk met een kwetsbare en overgevoelige huid. Door overmatig gebruik met synthetische huidverzorgingsproducten verergerden bepaalde kwalen nog verder. Hoewel zij met diverse goede merken in haar salon heeft gewerkt, begon zij ook steeds vaker cliënten te behandelen met eigengemaakte producten, van veilige, verzorgende en natuurlijke ingrediënten. Leidraad hierbij was: wat je niet eet, smeer je ook niet op je huid. Döndü zegt: “De huid is namelijk een kwetsbaar en belangrijk orgaan van je lichaam, niet zomaar een buitenkant. Door op kleine schaal te werken met verse en pure ingrediënten hoefde ik geen concessies te doen op het gebied van veiligheid en werkzaamheid. Ik wil daadwerkelijk huidverbetering bieden op een natuurlijke manier.”

Huidanalyse en de verzorgingsproducten
Pure by Dunde presenteert op Internationaal Therapeut haar adviezen van (online) huidanalyse en de verzorgingsproducten, zoals maskers, peelings, lotions, gommages en theemelanges als ook de boeken “Natuurlijke schoonheid uit eigen keuken” en ‘Natuurlijke schoonheid in vier seizoenen”.

Missie
Döndü Mens Yilmaz heeft een jarenlange ervaring met het gebruik van haar zelf ontwikkelde natuurlijke schoonheidsproducten. Het is haar missie om mensen te informeren hoe je gezond blijft en tegen lage kosten met zelfgemaakte natuurlijke cosmetica mooi kunt worden.