29ste editie 1992 - 2022

Permsal magnesium


Magnesium en een sterker immuunsysteem

Magnesium is een mineraal dat nodig is voor botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen. Ook is het van belang voor het goed functioneren van spieren. Een magnesiumtekort zorgt voor vervelende symptomen. Het is daarom van belang om het magnesiumgehalte in uw lichaam goed op peil te houden.

Magnesium speelt een belangrijke rol in meer dan 300 processen in ons lichaam. Het zorgt onder andere voor de energiestofwisseling, de overdracht van zenuwprikkels van en naar onze hersenen en de productie van eiwit. Ook reguleert het ons hartritme en bloeddruk en zorgt het voor de balans van andere mineralen, metalen en vitamines in ons lichaam.

Magnesium wordt ook wel het “anti-stress mineraal” genoemd, omdat het een kalmerende en ontspannende werking heeft op onze spieren. Calcium, het mineraal dat bekend staat voor de botopbouw, zorgt tevens voor het aanspannen van spieren. Magnesium zorgt er juist voor dat de spieren weer ontspannen. Dit ontspannende effect geldt ook voor bloedvaten en de hersenen; voor een goede nachtrust.