29ste editie 1992 - 2022

Noten.nl


Noten zitten boordevol gezondheid

Noten.nl is een jonge, vrolijke winkel voor vers gebrande noten, heerlijke chocolade, lekkere snacks, gedroogd fruit, natuurlijke koffiebonen en verse thee.

Over de hele wereld zoeken we naar de lekkerste producten en importeren we deze voor onze winkel waar vers gebrand en verpakt wordt zodat iedereen kan genieten van deze gezonde en lekkere producten.

Noten zijn populair. Ze zijn lekker, handig en passen binnen talloze voedingspatronen. Hoewel ze veel vet bevatten, biedt het eten van noten veel voordelen voor je gezondheid (en gewicht).

Verdere voordelen zijn o.a.: noten zijn rijk aan antioxidanten. Antioxidanten beperken de schade van vrije radicalen, ofwel instabiele moleculen die gewoonlijk vrijkomen bij de spijsvertering. Noten kunnen een van de beste voedingssoorten zijn voor mensen met het metabool syndroom en type 2 diabetes. Noten hebben een sterk ontstekingsremmende werking. Noten zijn vezelrijk; vezels bieden veel gezondheidsvoordelen. Hoewel je lichaam geen vezels kan verteren, kunnen de bacteriƫn in je dikke darm dat wel. Veel soorten vezels werken prebiotisch of zijn voeding voor de goede darmbacteriƫn. Noten zijn ontzettend goed voor je hart. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ze het risico op hartziekte en een beroerte helpen verlagen omdat ze een gunstige werking hebben op de cholesterolwaarden, de grootte van LDL-deeltjes, de slagaderfunctie en ontstekingen.