29ste editie 1992 - 2021

Natuurlijk.fit


De weg naar optimale gezondheid

Natuurlijk.fit is een initiatief van orthomoleculair therapeut Michael Eekhof. Hijzelf zegt: “Orthomoleculaire Geneeskunde is een complementaire geneeswijze. Dat wil zeggen dat het naast de ‘reguliere geneeskunde’ bestaat. De term ‘Ortho’ betekend ‘Juist’ en ‘moleculair’ is een verwijzing naar de verschillende stoffen die in het lichaam en in de voeding voorkomen.

Als Orthomoleculair therapeut behandel ik mensen als geheel en niet alleen de symptomen van de klacht. Het gaat juist om de onderliggende oorzaak die een klacht heeft veroorzaakt. Die onderliggende oorzaak moet gevonden worden en kan vervolgens opgelost worden.

Veelal ligt die oorzaak in de voeding. Het lichaam krijgt onvoldoende van een bepaalde stof binnen of het lichaam kan deze niet goed verwerken waardoor weer andere processen niet goed verlopen in het lichaam. Daardoor ontstaan klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn en dergelijke. De darmen zijn ook vaak van slag. Darmen zorgen ervoor dat onze voeding goed opgenomen wordt. Als de darmen niet op orde zijn, worden voedingsstoffen niet goed opgenomen.

Vaak spelen er ook andere factoren mee, bijvoorbeeld de genetische aanleg, psychische invloeden en omgevingsinvloeden.”