29ste editie 1992 - 2022

Leguano Schoenen Nederland


Leguano schoenen, hét antwoord op barefoot lopen

Leguano barefoot schoenen zijn het alternatief voor het op blote voeten lopen. Het geeft vrijheid en het niet alledaagse ‘barefoot’ model zorgt voor lichtheid en een flexibele pasvorm. Door het gevoel op blote voeten te lopen, krijg je weer contact met de aarde/grond. Deze gronding zorgt voor een stabiele basis en meer balans tijdens het (hard)lopen en in stilstand.

Waarom zou je met Leguanos gaan lopen?
Lopen op blote voeten is geen modegril, maar het is zoals de natuur het voor ons mensen bedoeld heeft. Wanneer we onze voeten in schoenen stoppen, dan zetten we – als gevolg van de min of meer rigide schoenzool – onze voetspieren, pezen en banden grotendeels op “non actief”. De schoenzool fungeert dan als het ware als spalk. De gevolgen: De voet zakt door in de ware zin van het woord. De drie-dimensionale structuur is aan het veranderen in de richting van de platvoet, scheve voet, spreidvoet. Andere bijwerkingen kunnen zijn eeltknobbels, hielspoor en andere voetproblemen. Niet alleen de voeten lijden, maar het gehele bewegingsapparaat, omdat het hele lichaam op de voeten rust. Wanneer de biometrie “uit balans” raakt, manifesteert dit zich in knie, heup en rugproblemen.

Daarom is barefoot lopen nodig om alle voetspieren te activeren en de bovengenoemde problemen te elimineren. Op blote voeten lopen is de manier om pijn en schade aan het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam te voorkomen dan wel herstellen. Vaak worden bestaande klachten verlicht of ze verdwijnen helemaal.