29ste editie 1992 - 2022

IntoFlow


Bijscholing de overgang

Wat is de overgang? Wat gebeurt er? En wat zijn de therapeutische mogelijkheden? Opvliegers, transpiratieaanvallen en wisselende stemmingen zijn slechts enkele symptomen. Met in Nederland zo’n 1.6 miljoen vrouwen in de overgang, krijg je als therapeut te maken met de meest uiteenlopende klachten van cliënten in deze levensfase.

Wisselingen in de hormoonhuishouding en fysieke veranderingen in de hersenen beïnvloeden intuïtie, motivatie en genot. Oude herinneringen en diepgewortelde patronen komen aan de oppervlakte en kunnen leiden tot innerlijke conflicten. Kortom: de overgang. De basis-bijscholing helpt jou als therapeut vrouwen in dit soms heftige transformatieproces te begeleiden.
Deze bijscholing biedt uitgebreide informatie over de invloed van de overgang op mentaal-, emotioneel- en lichamelijk gebied bij de vrouw en haar directe omgeving, therapeutische toepassingen en contra indicaties. Aan bod komen o.a.: hormonale veranderingen, fysieke, mentale en emotionele veranderingen, emotioneel geheugen, relatie emoties en fysieke verschijnselen, patronen en overlevingsstrategieën, verborgen trauma’s, wake-up calls, psychosociale aspecten, invloed op de omgeving, opvliegers, seksualiteit, M/V energie, behandelmethoden en contra indicaties.

Na het volgen van deze geaccrediteerde bijscholing is het mogelijk deel te nemen aan verdiepingsbijscholingen met deskundigen zoals gynaecoloog, orthomoleculair arts, voedingsdeskundige en seksuoloog waarbij thema’s dieper worden uitgewerkt.

De bijscholing wordt verzorgd door Marijke Brouwers, psychodynamisch therapeut, trainer en coach, gespecialiseerd in de overgang en hormoon gerelateerde problematiek. Zij werkt in Vrouwenpoli Boxmeer en in haar praktijk IntoFlow in Aarle-Rixtel. Daarnaast verzorgt zij ziekteverzuimpreventie programma’s op het gebied van de overgang.
Daarnaast verzorgt met medewerking van Drs. Mathilde Kuijpers, KPNI arts, vitaliteitsprogramma’s en trainingen in bedrijven (zie durf.nu).

Naast scholingen over de overgang, biedt IntoFlow bijscholingen i.s.m. artsen, zoals de scholing Bekken- en seksualiteit, Fertiliteit, Hormonen en opstellingen m/v organen.
Tevens biedt Intoflow i.s.m. drs Mathilde Kuijpers, arts Integrale Geneeskunde, verzuimpreventietrajecten in organisaties.