29ste editie 1992 - 2022

Enneagram College


De reis van ontdekken, ontplooien en ontwikkelen,
ontdek je enneagramtype

Ieder mens is onderweg. Doelen en verlangens gloren aan de horizon. Jij bent ook onderweg, waar ook naar toe! Ervaringen, emoties en gedachten hebben jou gevormd tot wie je nu bent. Die ‘jij’ is jouw psychologische zelf: Het is wie jij speelt en wie jij voelt te zijn. Je was je er nauwelijks van bewust maar je verleden heeft je gevormd.

Zoveel rijker wordt je toekomst als jij in plaats van je psychologische zelf, jouw essentiële zelf ontdekt. Pas dan ervaar je wie je werkelijk bent, wat jouw diepere drijfveren en talenten zijn en wat je onbewuste motivaties zijn voor je gedrag. Vanuit de ontdekking van je essentiële zelf kun je jezelf (en eventueel je cliënt) ontplooien en ontwikkelen. Het Enneagram zet aan om oplossingsgericht te handelen.

Stoeien met vragen als ‘wie ben ik écht’, ‘hoe zeker ben ik van mezelf’ of ‘hoe wil ik leven en samenleven?’. Het Enneagram geeft antwoord op zulke vragen.

De opleidingen van het Enneagram Instituut zijn getoetst door het KTNO en geacrediteerd door de beroepsverenigingen BATC en het CAT. Je kunt tevens lid worden van het PEP (Platvorm Enneagram Professionals) en de internationale Enneagram vereniging IEA.