29ste editie 1992 - 2022

Dutch Harvest hemp tea


De herontdekking van de kracht van Hennep

Dutch Harvest wil haar gezonde en heilzame hennepthee met iedereen delen. Echter de missie van Dutch Harvest is groter: de herontdekking van de kracht van Hennep.
Dutch Harvest oprichter Esther Molenwijk maakte zich in haar werk als duurzaamheidsadviseur hard voor het gebruik van duurzame, lokale grondstoffen, het tegengaan van klimaatverandering en de verschuiving naar een meer plantaardig dieet.

Steeds vaker kwam zij de hennepplant tegen als duurzame grondstof voor bijvoorbeeld bouwmaterialen, textiel en voeding. Zij reisde verschillende hennepbedrijven en congressen af met de vraag: hoe kunnen we de kracht van hennep weer gaan inzetten voor een duurzame en gezonde samenleving?

Er bleek nog veel onbekendheid bij het publiek te bestaan over hennep. En vaak werd het toch geassocieerd met marihuana. Toen bleek dat de bladeren en bloemen van de hennep niet gebruikt werden, maar wel een heerlijke en gezonde thee maakten, was het idee al snel geboren: hennepthee als smakelijke herontdekking van het gewas.
Op de verpakking en in de communicatie vertelt Dutch Harvest het verhaal van deze plant. Zo wordt de hennep-missie met elk pakje thee verspreid.