29ste editie 1992 - 2022

Biebertaler Blutegelzucht


Bloedzuigers als geneesmiddel

Op het eerste zicht lijkt het misschien niet echt compatibel met de moderne geneeskunde, maar bloedzuigers maken wel degelijk terug een inherent deel uit van de hedendaagse gezondheidszorg.

De diertjes, die in onze praktijk ingezet worden, komen uitsluitend uit de Biebertaler Blutegelzucht in Biebertal (Duitsland). Alleen zo weten wij zeker dat zij gezond en vitaal zijn en optimaal gehouden worden. Het is aan dit bedrijf te danken dat de medicinale bloedzuiger in Duitsland als geneesmiddel erkend is. Dat houdt in dat hij aan dezelfde eisen en voorwaarden moet voldoen als een regulier geneesmiddel. Veiligheid, bewezen werkzaamheid en kwaliteit moeten gegarandeerd zijn.

De bloedzuigersfarm in Biebertal werd in 1990 gesticht door dr. Manfred Roth en systematisch opgebouwd. Begin 2008 werd ze zelfstandig onder de firmanaam Biebertaler Blutegelzucht GmbH (BBEZ) en draait sindsdien als particulier bedrijf. De zwaartepunten liggen bij de productie op een kwalitatief hoger niveau om bloedzuigers in te zetten die als geneesmiddel geschikt zijn.

Werking
Bloedzuigers zijn een soort ‘biologische apotheekjes’. Als de bloedzuigers op reflex- of pijnpunten worden gezet spuiten zij een combinatie van meer dan 80 tot 100 werkzame stoffen in het bloed die uniek zijn in soort en samenstelling. deze stoffen zijn van nature aanwezig in hun speeksel.

Deze heilzame stoffen werken voor ons: pijnstillend, bloedverdunnend, ontstekingsremmend, gewrichtssmerend, bloeddruk en hormoon-regulerend, lymfe reinigend en antibacterieel.

Wat is het resultaat?
Afvalstoffen worden afgevoerd, het immuunsysteem wordt geactiveerd, de lymfatische en capillaire doorstroming verbetert, je krijgt meer energie. Pijnklachten nemen sterk af of verdwijnen.

Door deze unieke combinatie van al deze verschillende stoffen treedt vaak verrassend snel verbetering van de klachten op en kan genezing optreden.