28ste editie 1992 - 2019

Stichting Nutrikennis

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Stichting Nutrikennis

Stichting Nutrikennis

Het bestaan van een biofilm in de darm

Zaal Datum Tijdstip
Eikenzaal Zaterdag 17 november 2018 13:45 - 14:35
Eikenzaal Zondag 18 november 2018 13:45 - 14:35

Het bestaan van een biofilm in de darm

Over het bestaan van een schadelijke biofilm in het menselijk darmstelsel heeft lange tijd verwarring bestaan. Eerst was er twijfel of deze überhaupt bestond en daarna de verwarring of er dan sprake was van een slijmvlies dat op natuurlijke wijze in de darm thuishoort of niet. Deze vragen zijn tegenwoordig eenvoudig te beantwoorden. Over de aanwezigheid van de schadelijke biofilm in het menselijke darmstelsel bestaat geen twijfel meer.

Marion Schaatsbergen gaat in haar lezing in op dat de bacteriën die deze biofilm vormen, anders zijn dan de bacteriën die normaal voorkomen in de darmholte, dat ze het immuunsysteem in zijn werking aantasten en ontstekingsziektes veroorzaken. Uiteraard geeft zij tekst en uitleg hoe je met een darm detox kuur op een gebruiksvriendelijke manier de schadelijke biofilm kunt verwijderen.

Over de spreker: Marion Schaatsbergen

Marion Schaatsbergen  is bijna 35 jaar werkzaam als Natuurgeneeskundig Therapeut. Zij is eigenaar van Naturaad BV en Wibronic. Ook geeft zij vanuit haar stichting Nutrikennis opleidingen waar zij therapeuten opleidt als Detox Coach en Anti-stralingsdeskundige. Verder verzorgt zij trainingen bij Vitamunda en Ortho Health Foundation. Zij is oud-redacteur van het blad “De Natuur uw Arts” en schrijft regelmatig artikelen en geeft veel lezingen in binnen- en buitenland. Gedurende haar carrière heeft zij zich gespecialiseerd in het principe van darmreiniging en darmherstel en was zij lange tijd werkzaam als colonhydrotherapeute.