30ste editie 1992 - 2023

Stichting Orthokennis

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Stichting Orthokennis

Stichting Orthokennis

Voedingsstoffen voor, tijdens en na de zwangerschap

Zaal Datum Tijdstip
Eikenzaal Zaterdag 18 november 2023 10:45 - 11:35
Eikenzaal Zondag 19 november 2023 10:45 - 11:35

Voedingsstoffen voor, tijdens en na de zwangerschap

Als jij zwanger bent of eraan denkt om zwanger te worden, is dit de perfecte tijd om je lichaam optimaal voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Bovendien wens je graag je kindje zo goed als mogelijk te voeden, zowel tijdens als na de zwangerschap.

Samen met een gevarieerd voeding- en beweegpatroon om fertiliteit en gezondheid te ondersteunen, vragen veel vrouwen zich af of ze in de periode voor conceptie, tijdens de zwangerschap en na de bevalling extra micronutriënten tot zich zouden moeten nemen. Zo ja, in welke dosering? En hoe kies je het supplement met een goede kwaliteit, in deze steeds groeiende markt van prenatale vitamines en supplementen?

In deze lezing delen we met je welke micronutriënten helpen om de gezondheid van jezelf én van je kindje optimaal te ondersteunen. Op deze manier zorg je voor een vitale zwangerschap, eventuele lactatiefase én de jaren nadien. De pre-, peri en postpartum tijd zijn namelijk van groot belang: zie ze als een voedingsbodem voor de gezondheid van zowel moeder als kind.

Daarnaast ga je de deur uit met concrete tips en weet je aan het einde van de sessie welke kenmerken van belang zijn om een kwalitatief supplement te herkennen.

We heten je graag welkom om 10:45 uur in de Eikenzaal op beide beursdagen.

Over de spreker: Rianne Toenhake

Rianne Toenhake is arts voor Integrale Geneeskunde & Leefstijlgeneeskunde.
Rianne is een geïnspireerd en gepassioneerd arts, gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde en bewustwording. Haar focus ligt op vrouwengezondheid. Gezondheid als aanhoudende, optimale balans tussen lichaam en geest én de omgeving waar je in leeft: dat is waar zij zich sterk voor maakt.

  • Ze werkt als arts in haar eigen praktijk en op het antroposofisch consultatiebureau Hypericon. Op beide locaties staat ze vrouwen bij om in de verschillende levensfasen een zo goed mogelijke balans te behouden.
  • Concreet maakt ze in haar werk gebruik van een combinatie van haar medische kennis & ervaring, tezamen met leefstijlinterventies, reflecties en lichaamsbewustzijn. Vitaliteit, veerkracht en vertrouwen zijn voor haar belangrijke waardes, het leren vanuit ervaring is haar stokpaardje.
  • Tevens werkt ze als coördinator bij de opleiding Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde van de Academy for Integrative Medicine, waar artsen worden opgeleid in de theorie, wetenschap en praktijk van Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde, motivational interviewing en coaching.

Website van Rianne – klik hier
LinkedIn – klik hier