29ste editie 1992 - 2022

Stichting Natuurlijk Welzijn

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Stichting Natuurlijk Welzijn

Stichting Natuurlijk Welzijn

Aanvullende behandelingen voor de geestelijke gezondheid

Zaal Datum Tijdstip
Hoekzaal Zondag 20 november 2022 16:00 - 16:50

Aanvullende behandelingen voor de geestelijke gezondheid

Begin dit jaar is het boek verschenen van schrijfster Marisca van der Burgh met de titel “Gids aanvullende behandelingen voor de geestelijke gezondheid”. Ontstaan uit de behoefte aan informatie die zorgde voor een toenemend aantal vragen bij de Infolijn AG naar mogelijkheden naast de reguliere GGZ. Behalve aanvullende therapieën worden de effecten van voedingssupplementen beschreven, van biologisch voedsel, van kruiden en lichaamsmassage, als ook het belang van een gezonde leefstijl en leefomgeving.

De Infolijn AG fungeert als vraagbaak voor particulieren die informatie willen over een behandeling of behandelaar. Het is een initiatief van de Stichting Gezond Leven (o.a. de uitgever van het boek), de MMV en Stichting Natuurlijk Welzijn.

Hetty van Doorn, coördinator van de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen en voorzitter van de stichting Gezond Leven die deze uitgave mogelijk heeft gemaakt, zal tijdens de lezing nader ingaan op vele aanbevelingen die in dit boek beschreven worden.

Zie ook onze lezing op zaterdag: klik hier

Over de spreker: Hetty van Doorn

Hetty van Doorn is coördinator van de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen. Aan deze Infolijn zijn 10 medewerkers verbonden, die bij toerbeurt de telefonische vragen beantwoorden. Deze vrijwilligers zijn gemotiveerde, deskundige mensen met vooral eigen ervaring met Alternatieve Geneeswijzen. De meesten hebben ofwel een paramedische achtergrond of diverse cursussen gevolgd. Ze hebben een interne training gehad en worden jaarlijks bijgeschoold. Ze mogen geen banden hebben met een praktijk, om elk risico op belangenverstrengeling uit te sluiten.

Boeken van auteur Marisca van der Burgh zijn ook te verkrijgen bij Stichting Natuurlijk Welzijn, stand 107 (Hal 1).