29ste editie 1992 - 2021

Sri Sri Ayurveda

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Sri Sri Ayurveda

Sri Sri Ayurveda

Ayurveda over reuma en artritis

Zaal Datum Tijdstip
Berkenzaal Zaterdag 16 november 2019 14:15 - 15:05

Ayurveda over reuma en artritis

De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) erkent ayurveda als een van de oudste en meest complete holistische gezondheidswetenschappen die er bestaan. Nadi Pareeksha, oftewel polsdiagnose, is de belangrijkste diagnose techniek  binnen ayurveda waarbij zeer accuraat en uitgebreid zowel lichamelijke als mentale onbalansen en ziektes kunnen worden vastgesteld. Zelfs risico’s op gezondheidsproblemen in de toekomst kunnen worden opgespoord. Volgens ayurveda  ontwikkelt iedere ziekte zich in 6 stadia.

Die stadia verlopen altijd in dezelfde volgorde. In elke reguliere medische wetenschap worden diagnoses gesteld pas als de klachten merkbaar worden. Met de polsdiagnose kunnen ziekten al in een vroeger stadium worden herkend. Hoe eerder een ziekte in aanleg wordt ontdekt, des te makkelijker kunnen we haar behandelen en voorkomen dat zij zich ook daadwerkelijk manifesteert.

Onderwerpen van de lezingen:

  • Ayurveda over reuma en artritis (Zaterdag – Berkenzaal – 14.15 – 15.05)
  • De zes stappen van ziekten (Zondag – Iepenzaal – 11.00 – 11.50)
  • Basis principes van ayurveda (Zondag – Berkenzaal – 14.15 – 15.05)

Over de Spreker: Kiran Sree Valsan

Kiran Sree Valsan behaalde zijn Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) met als specialisatie polsdiagnose aan het Sri Sri College of Ayurvedic Science in Bangalore. Hij was vijf jaar lang hoofd van het Sri Sri Ayurvedacentrum in Kerala, waar hij met soms 60 patiënten per dag een veelgevraagd specialist was. Op verzoek van Sri Sri Ayurveda is hij in 2014 naar Nederland gekomen waar hij sindsdien in dienst is. Kiran Sree Valsan is een veel gevraagde spreker waarin hij helder en toegankelijk de principes van Ayurveda uiteenzet.