29ste editie 1992 - 2021

Springfield Nutraceuticals

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Springfield Nutraceuticals

Springfield Nutraceuticals

De sleutelrol van Nicotinamide & D-Ribose in mitochondriale functie en anti-aging

Zaal Datum Tijdstip
Wilgenzaal Zaterdag 16 november 2019 12:00 - 12:50

De sleutelrol van Nicotinamide & D-Ribose in mitochondriale functie en anti-aging

NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide) is een belangrijke cofactor in veel verschillende biologische processen in ons lichaam. De productie van NAD+ neemt af naarmate de leeftijd vordert. De lichaamseigen productie van NAD+ is mogelijk via drie verschillende routes. De efficiëntie van die routes is verschillend.

De combinatie van Nicotinamide en D-Ribose verbetert efficiënt het niveau van NAD+ in het lichaam. Het leidt namelijk via de snelste en meest dominante route naar de synthese van de directe metabole voorloper van NAD+. Het speelt daarmee een sleutelrol in mitochondriale functie en gezond ouder worden (anti-aging).

Over de spreker: Maxime Vanacker

Maxime Vanacker studeerde Toegepaste Economie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Tijdens zijn studies ontwikkelde hij een grote passie voor voeding en lifestyle in relatie tot sport en gezondheid en verdiepte hij zich in de werking van het menselijk lichaam. Aan het eFIOW (Faché-instituut Gent) volgde hij de opleiding ‘Orthomoleculaire Wetenschappen’. Met meer dan 5 jaar ervaring in gezondheidsbegeleiding en voedingsadvies hielp hij al honderden mensen naar een gezonder en fitter leven. Hij treedt regelmatig op als spreker over specifieke onderwerpen.