30ste editie 1992 - 2023

Soria Bel

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Soria Bel

Soria Bel

Rol van epigenetica voor mitochondriale biogenese, kanker en anti-aging

Zaal Datum Tijdstip
Berkenzaal Zaterdag 18 november 2023 14:15 - 15:05

Rol van epigenetica voor mitochondriale biogenese, kanker en anti-aging

We leven steeds langer maar worden meer en meer met ouderdomsziektes geconfronteerd. Kanker, obesitas CVA en diabetes zijn de toppers (WHO). Om te vermijden dat we op onze oude dag belanden in een rusthuis, zonder veel buitenlucht, beweging, contact en gezonde voeding, moet het ons streefdoel zijn om fit en gezond oud te worden, langer te kunnen werken, sporten en leven.

Een pionier in het vak is Prof Dr. Sinclair (Harvard University), wereldautoriteit in anti-aging. Hij kijkt verder dan de klassieke medische aanpak die ziektes behandelt. De echte oorzaak van de meeste ziekten is ouderdom. Zijn doel is om ouderdom te behandelen en niet de ziekte. De meeste ziektes zijn te verklaren door ongunstige epigenetische factoren zowel extern als intern. Slechts 10% van de kankergevallen zijn te verklaren door genetische afwijkingen. Kanker is dus hoofdzakelijk een metabole ziekte.
In deze lezing bespreekt apotheker Sorien Staelens de rol van epigenetica in het ontstaan van chronische ziektes en op welke processen we kunnen inspelen om veroudering tegen te gaan.

Over de spreker: Sorien Staelens

Sorien Staelens is afgestudeerd in het jaar 2020 als industrie apotheker aan de universiteit Gent. Naast haar interesse in sport en natuur is ze van jongs af aan al zeer geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam.
Sinds kort volgt ze een opleiding als orthomoleculair therapeut en geeft ze verschillende opleidingen voor de firma Soria Bel.
Haar doel is om de rol van fytotherapie opnieuw in een gezonde levensstijl te integreren.