28ste editie 1992 - 2019

Phyto Health

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Phyto Health

Phyto Health

Fytotherapie bij onbegrepen klachten

Zaal Datum Tijdstip
Berkenzaal Zondag 18 november 2018 14:15 - 15:05

Fytotherapie bij onbegrepen klachten

In de dagelijkse praktijk lukt het lang niet altijd om bij gezondheidsklachten tot een juiste diagnose te komen. Ondanks de komst van steeds betere diagnostische hulpmiddelen blijven veel patiënten met klachten rondlopen die wij als zorgprofessionals niet kunnen plaatsen en… zelfs al denken we de klachten te kunnen begrijpen is het onmogelijk alle klachten naar tevredenheid te behandelen.

Sommige plantenpreparaten zijn breed inzetbaar en kunnen in veel gevallen verlichting geven van de klachten. Stress, spanning en ook chronische ziekten komen in Nederland steeds meer voor en leiden op den duur tot een verminderd functioneren van organen en lichaamssystemen zoals de afweer, de hemoglobine vorming, de intracellulaire antioxidant enzymen  en de ATP vorming in mitochondriën. Dit leidt tot nieuwe klachten en het heeft een negatieve invloed op het oorspronkelijke ziektebeeld waardoor de patiënt in een vicieuze cirkel terecht komt.

In deze lezing gaan we dieper in op de epidemiologie van dergelijke klachten en bespreken we de werkingsmechanismen en effecten van breed inzetbare plantenpreparaten samen met enkele casussen uit de praktijk.

Over de spreker: Dr. Rama

De spreker is Dr Rama. Hij heeft geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is BIG geregistreerd arts. Hij heeft als arts-onderzoeker ruime ervaring opgedaan op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling voor hartziekten, diabetes, hoge bloeddruk, osteoporose en de cholesterol stofwisseling. Hij is tevens werkzaam als antistollingsdeskundige bij de Starlet medisch diagnostisch centrum in Alkmaar. Dr Rama is directeur van Phyto Health, fabrikant en importeur van fytotherapeutische preparaten.