29ste editie 1992 - 2021

ProVen Probiotica – Juvo – Reset36

Deelnemer » Lezingen en Workshops » ProVen Probiotica – Juvo – Reset36

ProVen Probiotica – Juvo – Reset36

De integrale effecten van probiotica op de gezondheid van het hele lichaam

Zaal Datum Tijdstip
Eikenzaal Zaterdag 16 november 2019 13:45 - 14:35
Eikenzaal Zondag 17 november 2019 13:45 - 14:35

De integrale effecten van probiotica op de gezondheid van het hele lichaam

Toenemend bewijs over de onverwachte voordelen van probiotica voor elke leeftijd, van baby tot senior. Dr. Nigel Plummer presenteert de uitkomsten van de laatste klinische trials met LAB4-probiotica. Onderzoek bij baby’s, atleten en mensen met overgewicht (BMI 25 – 30). De bacteriën van Cultech uit de UK worden wereldwijd toegepast en worden vaak gecombineerd met vitaminen, mineralen en extracten om de werking te ondersteunen.

Lezing op zondag is in het Engels.

 

Over de sprekers: Rinjo Israels & Dr. Nigel Plummer

Zaterdag: Rinjo Israels
Na 30 jaar in verschillende management functies in pharma, voeding, beauty en zelfzorg concludeerde Rinjo in 2010 dat er veel producten en merken zijn die niet doen wat zij beloven. Claims die niet onderbouwd zijn, verpakkingen en etiketten die misleiden, ingrediënten die niet goed zijn voor mens, dier en milieu en prijzen die in geen verhouding staan tot werkelijke kosten en kwaliteit. Waar ter wereld hij ook bedrijven bezocht, Azië, USA, Zwitserland, Duitsland, UK…. de commerciële drijfveren van ondernemers zijn vaak belangrijker dan de prachtige missies, visies en doelstellingen die in ronkende bewoordingen op websites te vinden zijn. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen, maar het is goed zoeken, testen, analyseren en bewaken. Als mens vindt Rinjo de belangrijkste waarden in het leven: integriteit, verantwoordelijkheid en passie voor mensen. Hijzelf: “Dit vind je terug in onze producten maar ook in onze manier van werken, onze omgang met klanten, leveranciers en collega’s”.

Zondag: Nigel Plummer (Engels)
Nigel Plummer (PhD) is microbieel fysioloog en heeft bij Pfizer gewerkt aan antibioticumonderzoek en -ontwikkeling. Zijn onderzoek naar het gebruik van normale flora bij de preventie en behandeling van genito-urinaire candidiasis heeft hem talloze onderscheidingen opgeleverd.
Dr. Plummer zet zijn toewijding voort aan onderzoek dat zich specialiseert in probiotica, natuurlijke antimicrobiële middelen en visoliën in samenwerking met onderzoeksinstituten en universiteiten in Europa, waaronder Addenbrooke’s Hospital, Cambridge, de University of Swansea Medical School, Cardiff University en de universiteit van Sheffield Medical School.
Dr. Plummer doceert in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en heeft een interesse ontwikkeld in het concept van foetale (foetus) ziekteprogrammering. De factoren die hierbij een rol spelen, zijn bedoeld om chronische ziekteontwikkeling te voorkomen.