30ste editie 1992 - 2023

Jentschura International

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Jentschura International

Jentschura International

Basische micronutriënten, de oer-basis van leven en gezondheid

Zaal Datum Tijdstip
Iepenzaal Zaterdag 18 november 2023 13:00 - 13:50

Basische micronutriënten, de oer-basis van leven en gezondheid

De spreker vergelijkt een voor hem doorslaggevend fenomeen op onze planeet met een identiek verschijnsel in ons menselijke organisme. Dit fenomeen is de basevormende rijkdom aan mineralen en micronutriënten, die kenmerkend is voor onze planeet aarde. Het oppervlak hiervan is voor tweederde omgeven door zeewater, dat een alkalische pH-waarde van 7,35 heeft.

Het bloed van ons mensen heeft dezelfde alkalische pH-waarde van 7,35. Wij zijn als het ware “kinderen van de alkalische planeet aarde“.

De spreker presenteert effectieve maatregelen voor basische reiniging en regeneratie van het organisme. Hij beschouwt de inwendige en uitwendige basische reiniging en basevormende voeding die rijk is aan micronutriënten als oer-basis van leven en gezondheid voor de menselijke soort.

Over de spreker Dr. Peter Jentschura

Dr. H.C. Peter Jentschura, geboren op 11-04-1941 in Breslau, oprichter en CEO van de firma Jentschura International GmbH in Münster, is gediplomeerd drogist, zakenman en succesvol auteur van boeken en tijdschriften over gezondheid. Sinds 40 jaar runt hij een uitgeverij voor tijdschriften en boeken.

In 1993 richtte hij een bedrijf op, het huidige Jentschura International GmbH in Münster, waar inmiddels zo’n 100 wetenschappers, commercieel medewerkers en productiemedewerkers actief zijn. Het bedrijf verkoopt de door hemzelf vervaardigde voedingsmiddelen en producten voor de lichaamsverzorging in meer dan 25 landen.

Al 30 jaar lang houdt hij zich bezig met natuurwetenschappelijk onderzoek met betrekking tot het onderwerp stofwisseling, met focus op: welvaartsziekten en reiniging en regeneratie van het organisme. De door hem ontwikkelde gezondheidsleer is in nauwere zin een stofwisselingsleer, die sinds mei 2023 in een eigen academie in Münster gedoceerd wordt.

Hij geeft lezingen op nationale en internationale beurzen en congressen rond het thema “gezondheid“. Voor zijn levenswerk verleende de Academie voor Natuurwetenschappen in Moskou hem een eredoctoraat op het vakgebied van de biogeneeskunde.