29ste editie 1992 - 2022

Health Solution

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Health Solution

Health Solution

Darmgezondheid: de natuurlijke kracht in het lichaam activeren

Zaal Datum Tijdstip
Elzenzaal Zaterdag 19 november 2022 12:45 - 13:35
Elzenzaal Zondag 20 november 2022 12:45 - 13:35

Darmgezondheid: de natuurlijke kracht in het lichaam activeren

Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er bekend dat het gebruik van humus- en fulvinezuur (humussubstanties) kan leiden tot allerlei positieve gezondheidseffecten, waaronder een verbeterde darmgezondheid.

Dit wordt bereikt dankzij de antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen van deze producten. Het gebruik van humus- en fulvinezuur is veilig in gebruik en wordt gezien als een natuurlijke manier van ontgiften. Humussubstanties hebben een grote bindingscapaciteit, wat onder andere zorgt voor een neutraliserend effect op toxines, geproduceerd door bacteriën (82%) en absorbeert het de zware metalen, nitraat, fluoriden en organisch fosfaat in ons lichaam.

Ook zijn humussubstanties in staat verschillende concentraties van bestrijdingsmiddelen bv glyfosaat op de bacteriën in ons maagdarmkanaal te neutraliseren en kan het juist de voor ons belangrijke mineralen binden en weer afgeven aan ons lichaam.

Dit zorgt voor een verbeterde opname van de voedingsstoffen. Daarnaast zijn humussubstanties in staat om mycotoxines uit ons eten te binden waardoor het schadelijke effect hiervan wordt verlaagd en verminderd het de algehele stress in het lijf.

In deze lezing zal BioAg Europe u meer vertellen over humus- en fulvinezuur en de werking hiervan in de praktijk. Dit gebeurt, onder andere, aan de hand van een aantal casussen waarbij humus- en/of fulvinezuur is ingezet.

Over de spreker: Harry de Wild

Dertien jaar geleden kwam Harry de Wild, directeur van BioAg Europe in aanraking met humus- en fulvinezuur. Met name door zijn hond zag hij redelijk snel de werking van fulvinezuur. Hierdoor werd hij geraakt en was verbaasd dat de producten onbekend zijn/waren terwijl er in de literatuur positief over wordt gesproken. Ook de veelvuldige studies vanuit China en de voormalige Oostbloklanden geven meer informatie over de werking van humus- en fulvinezuur bij de mens. Dit was voor ons aanleiding om meer onderzoek gaan doen in de literatuur en we zijn zelf ook begonnen om onderzoeken neer te zetten, dit in samenwerking met onderzoeksinstituten en universiteiten. Veel therapeuten, artsen en hun cliënten hebben deze positieve werking van humus- en fulvinezuur al mogen ervaren.

Het motto is: gezonde bodem, gezond gewas, gezonde dieren, gezond mens!