29ste editie 1992 - 2021

FytArom

Deelnemer » Lezingen en Workshops » FytArom

FytArom

Veilig gebruik van etherische oliën

Zaal Datum Tijdstip
Elzenzaal Zaterdag 16 november 2019 14:45 - 15:35
Elzenzaal Zondag 17 november 2019 14:45 - 15:35

Veilig gebruik van etherische oliën

Veilig gebruik van etherische oliën bij baby’s, kinderen en kwetsbare volwassenen

Aromatherapie is helemaal in tegenwoordig en je kan geen Social Media-kanaal openen zonder dat de recepten en aromatherapeutische adviezen je om de oren vliegen.

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde bestanddelen uit plantenmateriaal, welke de niet in water oplosbare bestanddelen van de betreffende plant bevat. Deze geconcentreerde oliën zijn, als je de juiste kennis hebt, stuk voor stuk inzetbaar om gezondheidsvoordelen te behalen. De juiste kennis omvat o.a. zaken als:

  • Welke olie is waarvoor in te zetten?
  • Wanneer mag deze olie niet worden ingezet (denk aan medicijngebruik of gezondheidskwesties van de gebruiker)
  • Wat is een goede en verantwoorde dosering?
  • Mag/kan deze olie worden ingezet bij baby’s, kinderen of kwetsbare ouderen?

De adviezen op Social Media maken geen enkel onderscheid tussen volwassenen, baby’s en kinderen en kwetsbare volwassenen (denk hierbij aan bijv. ouderen) en kunnen daarom serieus schade toebrengen. In de lezing van Janet gaat zij in op het gevaar van volwassen doseringen bij bovengenoemde doelgroep.

Over de spreker: Janet Nienhuis

Janet Nienhuis is oprichter, eigenaar en hoofddocent van FytArom Opleidingen. FytArom Opleidingen verzorgt een driejarige, geaccrediteerde opleiding tot Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut en een geaccrediteerde bijscholing voor therapeuten.

Janet is een breed geschoolde Natuurgeneeskundig Therapeut (o.a. therapeut Integrale Lichaamsmassage, Medische Basiskennis, Fytotherapeut, Aroma- en Hydrolatentherapeut).