28ste editie 1992 - 2019

Dorn Instituut

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Dorn Instituut

Dorn Instituut

De Dorn therapie

Zaal Datum Tijdstip
Berkenzaal Zondag 18 november 2018 13:15 - 14:05

De Dorn therapie

Vanaf 1998 behandel ik in mijn praktijk met de Dorn therapie.
Deze therapie gaat ervan uit dat het beenlengteverschil de oorzaak is van veel rug- en gewrichtsklachten. Bijna altijd wordt het beenlengteverschil veroorzaakt door ruimte in de gewrichten en dan vooral in door de ruimte tussen de kop en de kom van het heupgewricht.
Door eenvoudige handelingen kun je die ruimte wegwerken, waardoor het beenlengteverschil wordt opgeheven en daarmee de oorzaak van de klachten. Behalve de gewrichten krijgen ook alle rugwervels een behandeling, want daar draait het om.

De patiënt krijgt huiswerk mee om het zelf bij te houden.
Zo kun je scoliose bij kinderen tot in de pubertijd verhelpen, zoals Thijs. Hij was 7 toen hij met een beenlengteverschil van 2 cm en een zooltje en een scoliose van 27 graden bij me kwam. Tot verbazing van de orthopeed kan hij zonder zooltje en is hij zijn scoliose helemaal kwijt.

Nadat ik de therapie uit Duitsland meegenomen heb naar Nederland heb ik de cursussen aangevuld met nascholingen waar ik al mijn Heilpraktiker ervaringen mee heb uitgebreid.
Zoals het schröpfen en Baunscheidtieren (ook wel “cupping” genoemd), een cursus Dorn en kind, Dorn en voetreflex. Omdat Dorn overal bij past kun je elke vorm van manuele behandeling samen met Dorn succesvol toepassen.

In al mijn cursussen staat gezond eten (voedsel) hoog in het program.
Je krijgt dus een lunch, waar dat praktisch geproefd kan worden. Overigens zijn alle cursussen heel praktisch: alle oefeningen worden 2 aan 2 uitgevoerd en herhaald.
In korte tijd ( de basiscursus duurt 2 dagen) heb je een instrument in handen waarmee je je patiënten (en jezelf) een grote dienst bewijst.

Dorn werkt! Zonder medicijn, maar met gezond verstand het hele bewegingsapparaat te lijf!

Over de spreker: Idelette Eijgelaar

Idelette Eijgelaar is ruim dertig jaar geleden gestart met een natuurgeneeskundige praktijk. Daarin heeft zij veel diagnosterende (ziektezoekende) en therapeutische (ziekteoplossende) kennis opgedaan, met als basis de Nederlandse diëtisten opleiding en de Duitse Heilpraktikeropleiding en Dorntherapie.