28ste editie 1992 - 2019

Biebertaler Blutegelzucht

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Biebertaler Blutegelzucht

Biebertaler Blutegelzucht

Bloedzuigertherapie - al duizenden jaren hightech uit de natuur

Zaal Datum Tijdstip
Berkenzaal Zondag 18 november 2018 15:15 - 16:05

Bloedzuigertherapie – al duizenden jaren hightech uit de natuur

De medicinale bloedzuiger (Hirudo Medicinalis) heeft zijn weg terug gevonden binnen de moderne geneeskunde. Hij wordt binnen de reguliere geneeskunde vooral ingezet bij amputatie en transplantatie chirurgie.
Op alternatief vlak zijn de hoofdindicaties vooral gewrichtsklachten, alle pijn- en ontstekingsprocessen, maar ook wondgenezingsstoornissen en doorbloedingsproblemen horen bij het breed scala voor de inzet van onze medicinale bloedzuiger.

Over de spreker: Andrea Heitmann

De ervaren bloedzuigertherapeute Andrea Heitmann neemt u in deze lezing mee op een ontzagwekkende reis door de wereld van onze kleinste helpers: de bloedzuigers en hun rol in de moderne geneeskunde. Nadat zij jaar als kinderverpleegkundige gewerkt had, besloot zij de opleiding Heilpraktiker bij de Heilpraktikerschule Bierbach te volgen.  Inmiddels heeft zij alweer 20 jaar een eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde in het Duitse Nordhorn en ook in Rijssen. Sinds de laatste jaren heeft Andrea zich toegelegd op het inzetten van bloedzuigers als geneesmiddel.