30ste editie 1992 - 2023

Ayurveda Specialist

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Ayurveda Specialist

Ayurveda Specialist

De 6 stadia van ziek zijn volgens Ayurveda

Zaal Datum Tijdstip
Elzenzaal Zaterdag 18 november 2023 10:45 - 11:35
Elzenzaal Zondag 19 november 2023 10:45 - 11:35

AYURVEDA – De 6 stadia van ziek zijn volgens Ayurveda

De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) erkent ayurveda als een van de oudste en meest complete holistische gezondheidswetenschappen die er bestaan. Nadi Pareeksha, oftewel polsdiagnose, is de belangrijkste diagnose techniek  binnen ayurveda waarbij zeer accuraat en uitgebreid zowel lichamelijke als mentale onbalansen en ziektes kunnen worden vastgesteld.
Zelfs risico’s op gezondheidsproblemen in de toekomst kunnen worden opgespoord. Volgens ayurveda  ontwikkelt iedere ziekte zich in 6 stadia. Die stadia verlopen altijd in dezelfde volgorde.

In elke reguliere medische wetenschap worden diagnoses gesteld pas als de klachten merkbaar worden. Met de polsdiagnose kunnen ziekten al in een vroeger stadium worden herkend. Hoe eerder een ziekte in aanleg wordt ontdekt, des te makkelijker kunnen we haar behandelen en voorkomen dat zij zich ook daadwerkelijk manifesteert.

Via de Nadi Pareeksha wordt duidelijk wat de dieper liggende oorzaak is van klachten en de aanpak gaat verder dan uitsluitend symptoombestrijding. Inzicht in de werking van je eigen lichaam en persoonlijk advies wat jouw lichaam nodig heeft om het zo optimaal en gezond mogelijk te laten functioneren, helpen je fit en vitaal door het leven te gaan.

Ayurveda kan helpen bij:

  • Diabetes
  • Hartklachten
  • Alle soorten gewrichtsklachten
  • Problemen met de stofwisseling
  • Allergieën
  • Problemen met huid en/of haar
  • Slapeloosheid, stress en hoge bloedruk.

De Nadi Pareeksha worden uitgeoefend door een Ayurvedische Specialisten Sree Kiran Valsan en Lita Dash die een post academische graad hebben behaald in India , BAMS (Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery). Naast deze 6 jarige intensieve studie hebben zij zich nog gespecialiseerd (2 jaar) in Nadi Pareeksha in Bangalore (India).

Over de Spreker: Kiran Sree Valsan

Kiran Sree Valsan behaalde zijn Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) met als specialisatie polsdiagnose aan het Sri Sri College of Ayurvedic Science in Bangalore. Hij was vijf jaar lang hoofd van het Sri Sri Ayurvedacentrum in Kerala, waar hij met soms 60 patiënten per dag een veelgevraagd specialist was. Op verzoek van Ayurveda Specialist is hij in 2014 naar Nederland gekomen waar hij sindsdien in dienst is. Kiran Sree Valsan is een veel gevraagde spreker waarin hij helder en toegankelijk de principes van Ayurveda uiteenzet.