29ste editie 1992 - 2022

Academie voor Geesteswetenschappen

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Academie voor Geesteswetenschappen

Academie voor Geesteswetenschappen

Energetische therapie en wondgenezing

Zaal Datum Tijdstip
Hoekzaal Zaterdag 19 november 2022 16:00 - 16:50

Energetische therapie en wondgenezing

Naar aanleiding van een patiëntcasus wordt middels wetenschappelijke onderbouwing ingegaan op het effect van energetische therapie op wondgenezing. De behandelwijze van energetische therapie binnen de verpleegkunde wordt toegelicht én de praktisch toepassing ervan op het vlak van wondzorg.

Na het bijwonen van deze lezing, heb je kennisgenomen van:

  • De basisprincipes van Energetische Therapie.
  • Het effect van Energetische Therapie (zoals Therapeutic Touch) op patiënten met wondpijn.
  • Resultaten uit wetenschappelijk onderzoek.

Over de spreker: Ruben Post

Ruben Post (1982) groeide op als zoon van een dominee en kwam al op jonge leeftijd in contact met de menselijk behoefte aan gezondheid en heelheid. Hij heeft twintig jaar ervaring als verpleegkundige binnen de reguliere gezondheidzorg en is gespecialiseerd in gecompliceerde wondgenezing. Door zijn werk heeft Ruben ervaren hoe krachtig de mens is én hoe sterk de wil van het lichaam is om zichzelf te genezen. Hij is er van overtuigd dat er altijd een kracht in jezelf is om uit te putten. Een kracht die Ruben in zichzelf en anderen aan wil spreken. In 2013 rondde hij dan ook de opleiding tot Healing Touch Therapeut af. Een opleiding die hem een diep inzicht in zichzelf bracht en een aanzienlijke ervaring in bewustzijnsverruiming en persoonlijke transformatieprocessen.

* Healing Touch is een van de paradigma’s binnen de Energetische Therapie en sluit goed aan bij het verpleegkundige model.