30ste editie 1992 - 2023

Academie Energetische Geneeskunde

Deelnemer » Lezingen en Workshops » Academie Energetische Geneeskunde

Academie Energetische Geneeskunde

Is alles energie? Naar een nieuw wetenschappelijk paradigma

Zaal Datum Tijdstip
Lindenzaal Zaterdag 18 november 2023 14:00 - 14:50
Lindenzaal Zondag 19 november 2023 14:00 - 14:50

Is alles energie? Naar een nieuw wetenschappelijk paradigma

De Academie Energetische Geneeskunde geeft deze beurs het podium aan de Stichting Expertisecentrum Energetische Geneeskunde voor een lezing over wetenschappelijk onderzoek naar energetische behandelvormen in Nederland en internationaal.

Merel de Waard gaat in op het energetische wereldbeeld dat de basis vormt voor alle energetische behandelwijzen (waaronder ook bijvoorbeeld acupunctuur en shiatsu vallen) en de stand van zaken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar energetische geneeskunde. Verder presenteert ze een korte voorzet voor de onderzoeken die nodig zijn en welke rol de Stichting daarin hoopt te spelen. De lezing wordt afgesloten met een casus, gepresenteerd door Nancy Strybol.

Vind je het belangrijk dat energetische behandelvormen in Nederland serieus worden genomen? Kom dan vooral luisteren. Kun je niet komen luisteren? Bezoek de website om meer te lezen over missie, doelen en hoe je daaraan kunt bijdragen.

Over de spreker: Merel de Waard

Merel de Waard is voorzitter van de Stichting Expertisecentrum Energetische Geneeskunde en doet onderzoek naar energetische behandelwijzen in Nederland. Met in haar rugzak een studie Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen en 17 jaar ervaring als energetisch therapeut kijkt ze naar het vakgebied vanuit een door haar gekoesterde middenpositie. Ze hoopt vanuit objectiviteit en betrokkenheid een bijdrage te leveren aan de wetenschappelijke onderbouwing van energetische geneeskunde in de breedste zin van het woord. Haar studie naar energetische therapie in Nederland uit 2019 vind je op de website van de stichting.

Over de spreker: Nancy Strybol

Nancy Strybol is secretaris van de Stichting. Ze combineerde Verpleegwetenschappen met haar jarenlange toewijding aan het geven en onderwijzen van Healing Touch onder de paraplu van Healing Beyond Borders. In verschillende hoedanigheden heeft zij zich sterk gemaakt voor de integratie van complementaire zorg in de verpleegkunde. Zij schreef samen met Martine Busch van het Van Praag instituut een handleiding voor het schrijven van casussen. Deze kun je binnenkort vinden op de website van de Stichting. Tijdens deze lezing zal ze vertellen over een casus.