28ste editie 1992 - 2019

Vrouwenpoli Boxmeer & IntoFlow


Terug naar persoonlijke pagina

Vrouwenpoli Boxmeer & IntoFlow - Stand nr. volgt

Onderzoek, advies en behandeling bij gynaecologische problemen

Bij Vrouwenpoli Boxmeer kunnen patiënten terecht voor onderzoek, advies en behandeling bij gynaecologische problemen. Dit zijn ziekten of aandoeningen die te maken hebben met de vrouwelijke organen, zoals baarmoeder, eierstokken, vagina en vulva (schaamlippen). De behandeling kan een regulier geneeskundige aanpak betreffen of een complementaire aanpak of een combinatie van beide.

Vrouwenpoli Boxmeer is een praktijk voor integrale gynaecologie, waar kennis en ervaring uit reguliere geneeskunde bij onderzoek en behandeling gecombineerd wordt met kennis en ervaring uit complementaire geneeskunde.

Gestreefd wordt naar een verbetering en verbreding van gynaecologische zorg, door tijdens de consulten aandacht te besteden aan alle facetten van gezondheid en ziekte. Patiënten worden bekrachtigd in het zelf verantwoordelijkheid te nemen over hun gezondheid door het aanpassen van voeding, leefstijl en omgang met stress. Zij worden gestimuleerd om zelf regie te nemen over een aanpak die moet leiden tot het oplossen en voorkomen van chronische gezondheidsklachten.

Bij elk consult is er aandacht voor de hele mens en de lichamelijke, psychische, emotionele, sociale en (epi)genetische aspecten van klachten.

Omdat het niet voor iedereen meteen duidelijk zal zijn wat daarmee bedoeld wordt, volgt hier een beschrijving:
De keuze voor het toepassen van complementaire geneeskunde naast of in plaats van reguliere geneeskunde wordt gemaakt na zorgvuldige uitleg aan de patiënt en in samenspraak met de patiënt. Er wordt bij elke keuze zo volledig mogelijk uitleg gegeven over mogelijke voordelen en mogelijk nadelen van een keuze en over het voorhanden wetenschappelijk bewijs van de werkzaamheid van een bepaalde methode.