28ste editie 1992 - 2019

Trager Approach


Terug naar persoonlijke pagina

Trager Approach - Stand nr. volgt

Unieke methode van psycho-fysieke integratie
ontwikkeld door de Amerikaanse arts Milton Trager

The Trager Approach
Vrij – moeiteloos – in balans – zacht –  energiek

In je lichaam – je werk – in je leven

De aanpak bestaat uit een krachtige combinatie met beweging, aanraking, ademwerk, meditatie, minfullness en psychologische principes. Deze peilers brengen lichaam en geest op 1 lijn in een gezonde natuurlijke ontspannen balans. Deze toestand kun je zelf steeds verder verdiepen doordat de principes ook in het dagelijks leven toepasbaar zijn. Beperkende fysieke en mentale patronen die de oorzaak zijn van heel veel klachten verliezen steeds meer hun kracht en betekenis en worden als vanzelf losgelaten.

→ Je beweegt lichter, bewuster en levendiger door het leven: letterlijk en figuurlijk.

Met de Trager Approach voel je je lekkerder in je lijf, ontstaat er meer bewustzijn en aanwezigheid in je en ontwikkel je een houding van zachtheid naar jezelf. Daarnaast is het een complementaire behandelwijze voor een groot scala aan psychische en fysieke klachten. Trager Mentastics® geeft je de tools om ook in je dagelijks leven soepel, ontspannen en aanwezig in lichaam en geest te blijven.

De grondlegger van de Trager Approach, de Amerikaanse arts en bodyworker Milton Trager, inspireerde mensen wereldwijd om zijn methode van psycho- fysiek herstel toe te passen.

De opleiding is modulair opgebouwd en CRKBO geregistreerd. De trainingsmodules en workshops worden door diverse beroepsverenigingen geaccrediteerd.

Er zijn 2 basistrainingen die als nascholing los gevolgd kunnen worden. De principes zijn eenvoudig te integreren in je huidige behandelwijze en geven je meer gemak bij het doen van je werk.

In de 6 daagse basistraining Level 1 leer je de basis principes van de Trager Approach en een eenvoudige Trager sessie geven. Trager kan gegeven worden met kleren aan zowel zittend, staand als liggend. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van aanraking, ontspanning en gemak in het eigen lichaam, de kracht van de pauze en een houding van ‘non-doing’.

In de 3 daagse Trager Mentastics training is er veel aandacht voor de ‘selfcare’ mogelijkheden. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de hand-out ‘In Balans met Trager Mentastics’.

Kom het ervaren om te ontdekken hoe bijzonder deze methode is: Voor je dagelijks leven én je werk, privé én in je praktijk.

In onze stand 402:

  • Trager sessies de gehele dag door
  • Trager Mentastics Movement de gehele dag door
  • Informatie over introductieworkshops in het land
  • Informatie over de basistrainingen en opleiding
Lezing Zaal Datum Tijdstip

“Be-leef de Trager Approach” en ontdek wat deze voor jou en je cliënten kan betekenen

Angelique Verstappen
Eikenzaal Zaterdag 17 november 2018 10:45 - 11:35

“Be-leef de Trager Approach” en ontdek wat deze voor jou en je cliënten kan betekenen

Jochem van Oostendorp
Eikenzaal Zondag 18 november 2018 10:45 - 11:35