28ste editie 1992 - 2019

MGlab&Advies BV


Terug naar persoonlijke pagina

MGlab&Advies BV - Stand 115

Laboratorium voor ontlastingsonderzoek bij darmklachten

MGlab&Advies is een laboratorium voor ontlastingsonderzoek en legt zich toe op de diagnostiek van darmklachten. Het laboratorium maakt gebruik van gentechnieken, immunologische testen en kweken. Arts Saskia van As is adviseur van het laboratorium.

Een groot deel van de bevolking heeft last van een opgezette buik, winderigheid, buikpijn, diarree, een wisselend ontlastingspatroon of vermoeidheid. Deze klachten horen niet bij een specifieke aandoening. Bij een groot aantal mensen worden darmparasieten aangetroffen of vinden ontstekingsreacties plaats in de darm.

De darm, en ook vooral de darmflora, speelt een sleutelrol in de gezondheid. Niet alleen bij het verteren van voedsel maar ook in het programmeren van het immuunsysteem.

Ook wanneer de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom is gesteld (ongeveer 20% van de bevolking heeft last van de darm) is onderzoek waardevol, want bij meer dan de helft van hen kan de achterliggende oorzaak worden achterhaald.

Tevens presenteert MGlab&Advies op de IT-beurs de boeken van Saskia van As die als arts aan het laboratorium als adviseur verbonden is. Dit zijn de boeken: Voed je bacteriën, Darmklachten en Superfood Brood.