27ste editie 1992 - 2018

MGlab&Advies BV

Deelnemer » Exposanten 2018 » MGlab&Advies BV

MGlab&Advies BV - Stand 102

Laboratorium voor ontlastingsonderzoek bij darmklachten

MGlab&Advies is een laboratorium voor ontlastingsonderzoek en legt zich toe op de diagnostiek van darmklachten. Het laboratorium maakt gebruik van gentechnieken, immunologische testen en kweken. Arts Saskia van As is adviseur van het laboratorium.

Een groot deel van de bevolking heeft last van een opgezette buik, winderigheid, buikpijn, diarree, een wisselend ontlastingspatroon of vermoeidheid. Deze klachten horen niet bij een specifieke aandoening. Bij een groot aantal mensen worden darmparasieten aangetroffen of vinden ontstekingsreacties plaats in de darm.

De darm, en ook vooral de darmflora, speelt een sleutelrol in de gezondheid. Niet alleen bij het verteren van voedsel maar ook in het programmeren van het immuunsysteem.

Ook wanneer de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom is gesteld (ongeveer 20% van de bevolking heeft last van de darm) is onderzoek waardevol, want bij meer dan de helft van hen kan de achterliggende oorzaak worden achterhaald.

Tevens presenteert MGlab&Advies op de IT-beurs de boeken van Saskia van As die als arts aan het laboratorium als adviseur verbonden is. Dit zijn de boeken: Voed je bacteriën, Darmklachten en Superfood Brood.

Lezing Zaal Datum Tijdstip

Darmklachten ontrafeld: op zoek naar de oorzaak

Saskia van As
Hoekzaal Zaterdag 17 november 2018 15:00 - 15:50

Darmklachten ontrafeld: op zoek naar de oorzaak

Saskia van As
Hoekzaal Zondag 18 november 2018 15:00 - 15:50