31ste editie 1992 - 2024

Met Verstand GezondMet Verstand Gezond - Stand 224

Pas als je het zelf weet, kun je anderen helpen

De meeste gezondheidsklachten overkomen ons niet, er ging al heel veel aan vooraf. Vage klachten die niet serieus worden genomen zijn voorlopers van de Westerse ziektebeelden. De ziekenhuizen liggen er vol mee en daardoor is de gezondheidszorg onbetaalbaar geworden. De voedingsindustrie maakt gebruik van de onwetendheid van mensen. Die raken verslaafd aan bewerkte voeding en deze bewerkte voeding werkt de Westerse ziekten in de hand. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, overgewicht en geen energie hebben zijn signalen dat er iets niet goed gaat in ons lichaam. Deze signalen vertellen je dat hormonen en neurotransmitters uit balans zijn en dat verteringsprocessen niet goed werken.

Daarom presenteert ‘Met Verstand Gezond’ op de Internationale Therapeutenbeurs de volgende thema’s:

  • Met de opleiding ‘Orthomoleculair Leefstijl Coach’ leer je begrijpen hoe je lichaam met goede en verkeerde voeding omgaat en hoe je veel gezondheidsklachten (bij jezelf, maar ook bij je naasten, patiënten en klanten) kunt voorkomen, verminderen of zelfs wegnemen.
  • Met Meo’s Health Concept krijg je als leefstijl coach/therapeut ondersteuning bij vragen waarmee je in je (orthomoleculaire) praktijk te maken krijgt en waar je zelf niet helemaal uit komt. Daarnaast kun je voor jezelf en voor je naasten, patiënten en klanten exclusief gebruik maken van de supplementenlijn van ICC (Intelligente Cel Communicatie).
  • Met het GADO Eetplan geef je jezelf, je naasten, patiënten en klanten kennis en handvatten om een gezonde leefstijl aan te leren en in praktijk te brengen.

Zowel bij mensen met gezondheidsklachten als bij mensen die gezond oud willen worden, is coaching en begeleiding belangrijk. Mensen weten over het algemeen weinig over de kracht van voedingsstoffen, maar wanneer ze daar wel meer van weten worden ze beter therapietrouw.
Ook is het belangrijk dat een coach in begrijpelijke taal kan uitleggen hoe het lichaam werkt met al z’n regelsystemen en welke symptomen mensen ondervinden, wanneer zo’n regelsysteem niet goed werkt. Het hormonale systeem is daar een goed voorbeeld van. Mensen krijgen weer respect terug voor het lichaam en dat motiveert ze om gezonder te gaan leven. Ze nemen dan weer voor de lange termijn verantwoordelijkheid voor zichzelf. Orthomoleculaire Leefstijl Coaches kunnen mensen individueel gaan helpen, maar kunnen ook in het bedrijfsleven aan de slag. In het bedrijfsleven is steeds meer bewustwording, dat investeren in gezondheid van medewerkers veel oplevert, zowel in beter presteren als in minder ziekteverzuim.

We zitten met z’n allen midden in een gezondheidscrisis en daar moeten we met z’n allen ook weer uit. Elkaar voeden met kennis en eerlijke voeding dat is de oplossing, voor mens, dier en milieu.

De Orthomoleculair Leefstijl Coach kan daarbij het verschil maken.